Leclerc: Rengeteget tanultam Alonsótól hétvégén - F1VILÁG.HU

Leclerc: Rengeteget tanultam Alonsótól hétvégén

HIRDETÉS
Fotó: Alfa Romeo Sauber

Rengeteget tanult a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon a Sauber újonc versenyzője, Charles Leclerc a kétszeres világbajnok Fernando Alonsótól.

A monacói tehetség a vasárnapi verseny nyitókörében került a McLaren versenyzője elé, miután a spanyolnak le kellett lassítania Carlos Sainz, majd pedig a megpördülő Romain Grosjean miatt.

Leclerc a nyitóetapban maga mögött tudta tartani Alonsót, aki azonban a virtuális biztonsági autós szakasz után megelőzte őt.

„Nagyszerű csatát vívtam Fernandóval. Bakuban még eltérő stratégiák mellett küzdöttünk, most viszont azonos taktikán voltunk” – mondta az Alfa Romeo Sauber ifjú tehetsége.

„Mindig megtiszteltetés számomra, amikor ilyen nagy nevekkel versenyezhetek az F1-ben. Kétszer annyit tanultam azáltal, hogy ellene harcoltam, mintha más ellen küzdöttem volna, szóval nagyszerű volt.”

„Hogy őszinte legyek, a sisak alatt az ember nem igazán gondol arra, hogy Fernando Alonsóval küzd. Amikor felveszem a sisakot, minden versenyző ugyanolyan számomra, próbálom magam mögött tartani őket.”

Leclerc persze tudja, nagy segítségére volt az, hogy a katalán ringen nagyon nehéz előzni, ugyanakkor hozzátette azt is, gondjai voltak a bal első gumival, így nem volt egyszerű dolga.

„A végén nehéz volt magam mögött tartani őt. A bal elsőmnek annyi volt, és ugyanez volt a helyzet Sergióval [Perez] is. Teljesen elfogyott a bal első, szemcsésedett, hólyagosodott, minden… Nagyon rossz volt.

Leclerc egyébként a futam második felében Sergio Perez mögé csúszott, ám még így is az 1 pontot érő 10. helyen ért célba.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!