Friss hírek

Leclerc: Rengeteget tanultam Vetteltől

GP BELGIO F1/2020 -  DOMENICA 30/08/2020   
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc Sebastian Vettel
Rengeteget tanult korábbi csapattársától, Sebastian Vetteltől a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc. A monacói versenyző azt mondja, a négyszeres világbajnoknak számos rejtett képessége van.

Leclerc 2019-ben lett Vettel csapattársa a Ferrarinál, ahol két szezonon át dolgoztak együtt. A monacói tehetség mindkét évben jobbnak bizonyult a rutinos pilótánál, elmondása szerint azonban rengeteget tanult Vetteltől.

A Motorsport.com című lap olasz kiadásának Leclerc elárulta, nagyon jó volt az, hogy egy ilyen rutinos pilóta mellett versenyezhetett.

„A tapasztalatából kiindulva bizonyos helyzetekben nagyszerű elemzőképességekkel rendelkezik, és azt gondolom, ebből a szempontból rengeteget tanultam Sebtől” – mondta a fiatal pilóta.

„Rájöttem arra, milyen jelentősége van annak a sok apró dolognak, ami végül nagy különbséget jelentett a versenypályán. Nagyon érdekes volt kiértékelni ezt. És Seb remek egyéniség, mindig megdöbbentett a maga egyszerűségével.”

Vettel idén már az Aston Martin csapatát erősíti, arra kérdésre pedig, hogy milyen érzés lenne, ha a négyszeres világbajnok legyőzné őt, Leclerc kifejtette: „Kétlem, hogy ha ez megtörténik, arra fogok gondolni, hogy ’ó, ő a csapattársam volt, megvertem őt, most pedig előttem van’.”

„Amikor lehajtom a sisakrostélyt, nincs helye az efféle gondolatoknak. Magamra fókuszálok, az autóra, illetve a feladatra, ami rám vár. Ha Seb megelőz, akkor megpróbálom majd azonnal visszaszerezni a pozíciómat. Nem hiszem, hogy az adott pillanatban bármi más is megfordul a fejemben.”

Leclerc jelenlegi szerződése 2024 végéig szól a Ferrarinál: a fiatal pilóta 2019-ben szerződött a maranellóiakhoz, ahol már első évében 7 rajtelsőséget és 2 győzelmet szerzett. A monacói azt mondja, türelmesen várja, hogy visszatérjenek a győztesek útjára.

„Türelmesnek kell lenni, és ez egy olyan ajándék, amit az utam során fejlesztettem ki. Néhány éve még egyáltalán nem volt meg bennem, vagy csak nagyon kicsit voltam türelmes” – magyarázta.

„Amikor technikai okok miatt csúsznak a dolgok, akkor tudjuk, hogy a Forma-1-ben időbe telik, mire újrakezdünk mindent. Szóval ilyenkor a lehető leghiggadtabbnak kell lenned, mert ha idegessé és türelmetlenné válsz, az nem túl konstruktív.”

„Azt gondolom, ebből a szempontból sikerült fejlődnöm. De nyilvánvalóan alig várom, hogy újra győzelmeket szerezzek. A cél mindig ugyanaz egy versenyző számára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!