Friss hírek

Leclerc: Rengeteget tanultam Vetteltől

Rengeteget tanult korábbi csapattársától, Sebastian Vetteltől a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc. A monacói versenyző azt mondja, a négyszeres világbajnoknak számos rejtett képessége van.

Leclerc 2019-ben lett Vettel csapattársa a Ferrarinál, ahol két szezonon át dolgoztak együtt. A monacói tehetség mindkét évben jobbnak bizonyult a rutinos pilótánál, elmondása szerint azonban rengeteget tanult Vetteltől.

A Motorsport.com című lap olasz kiadásának Leclerc elárulta, nagyon jó volt az, hogy egy ilyen rutinos pilóta mellett versenyezhetett.

Hirdetés
 

„A tapasztalatából kiindulva bizonyos helyzetekben nagyszerű elemzőképességekkel rendelkezik, és azt gondolom, ebből a szempontból rengeteget tanultam Sebtől” – mondta a fiatal pilóta.

„Rájöttem arra, milyen jelentősége van annak a sok apró dolognak, ami végül nagy különbséget jelentett a versenypályán. Nagyon érdekes volt kiértékelni ezt. És Seb remek egyéniség, mindig megdöbbentett a maga egyszerűségével.”

Vettel idén már az Aston Martin csapatát erősíti, arra kérdésre pedig, hogy milyen érzés lenne, ha a négyszeres világbajnok legyőzné őt, Leclerc kifejtette: „Kétlem, hogy ha ez megtörténik, arra fogok gondolni, hogy ’ó, ő a csapattársam volt, megvertem őt, most pedig előttem van’.”

„Amikor lehajtom a sisakrostélyt, nincs helye az efféle gondolatoknak. Magamra fókuszálok, az autóra, illetve a feladatra, ami rám vár. Ha Seb megelőz, akkor megpróbálom majd azonnal visszaszerezni a pozíciómat. Nem hiszem, hogy az adott pillanatban bármi más is megfordul a fejemben.”

Leclerc jelenlegi szerződése 2024 végéig szól a Ferrarinál: a fiatal pilóta 2019-ben szerződött a maranellóiakhoz, ahol már első évében 7 rajtelsőséget és 2 győzelmet szerzett. A monacói azt mondja, türelmesen várja, hogy visszatérjenek a győztesek útjára.

„Türelmesnek kell lenni, és ez egy olyan ajándék, amit az utam során fejlesztettem ki. Néhány éve még egyáltalán nem volt meg bennem, vagy csak nagyon kicsit voltam türelmes” – magyarázta.

„Amikor technikai okok miatt csúsznak a dolgok, akkor tudjuk, hogy a Forma-1-ben időbe telik, mire újrakezdünk mindent. Szóval ilyenkor a lehető leghiggadtabbnak kell lenned, mert ha idegessé és türelmetlenné válsz, az nem túl konstruktív.”

„Azt gondolom, ebből a szempontból sikerült fejlődnöm. De nyilvánvalóan alig várom, hogy újra győzelmeket szerezzek. A cél mindig ugyanaz egy versenyző számára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!