Friss hírek

Leclerc: Rossz döntés lett volna, ha nem kapok büntetést

Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője a Japán Nagydíjat követően elismerte, hogy hibázott a rajtnál, és vállalta a felelősséget a Max Verstappennel történt ütközés miatt.

Leclerc és Verstappen a Japán Nagydíj kezdetén ütközött, melynek következtében mindkét autó megsérült, a Red Bull ráadásul kiállni is kényszerült a versenyből. A monacói pilóta pedig a futam után 5 másodperces büntetést kapott az incidens miatt. 

„Úgy gondolom, az első kanyarban felesleges volt túl nagy kockázatot vállalni, sok pontot veszítettem, kár volt érte, és nem volt szükség az egészre” – nyilatkozta Leclerc a Mexikói Nagydíj előtt. 

Hirdetés
 

„Hogy másképp csinálnék-e bármit, ha visszamehetnék? Ez egyike azon szituációknak, amelyek néha megtörténhetnek. Csak hibáztam – ennyi. Ahogy mondtam, tanulni fogok belőle, sokkal óvatosabb leszek a következő rajtnál.”

A Ferrari pilótája elmondta, egyáltalán nem érte meglepetésként, hogy megbüntették a futam után, és egyet is ért a stewardok döntésével. 

„Igazából számítottam rá. Amikor megérkeztem a versenybírák irodájába, láttam a képeket, és rossz döntés lett volna, ha nem kapok büntetést. Utána beszéltünk Maxszal, tudta, hogy hibáztam, és hogy ilyen dolgok történhetnek – nem volt nagy ügy.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!