Friss hírek

Leclerc: Sainz nem lesz másodhegedűs mögöttem

Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője szerint kizárt dolog, hogy leendő csapattársa, Carlos Sainz beálljon mögé másodhegedűsnek a 2021-es F1-es szezonban.

Sainz jövőre Sebastian Vettel helyére érkezik a Ferrarihoz, így Leclerc csapattársaként folytathatja F1-es karrierjét. A monacói pilóta elmondta, nagyon várja már a közös munkát a spanyol pilótával, és örül, hogy Sainz csatlakozik hozzájuk. 

„Nagyon-nagyon örülök neki” – mondta Leclerc. „Mindig is egy versenyképes pilóta volt, és amint megtudtam, hogy hozzánk érkezik, rögtön írtam neki és gratuláltam. Mert számomra is egy álom volt, hogy Ferrari-versenyző legyek.”

„Örülök, hogy vele versenyezhetek a Ferrarinál. Nem nehéz vele jól kijönni, rendes srác. Mielőtt a Forma-1-be jöttem, nem ismertem, de rögtön jól megértettük egymást. Tetszik a stílusa, és nem kérdés, hogy tehetséges – tehát minden rendben van vele.”

Sainzot az elmúlt időszakban sokszor szembesítették vele, hogy nem biztos, hogy a legjobb pillanatot választotta arra, hogy a Ferrarihoz szerződjön – jelenleg ugyanis a McLaren erősebb, mint a maranellói istálló. 

„A Ferrarihoz menni soha nem lehet rossz döntés” – mondta Leclerc. „Egy legendás csapatról beszélünk, minden versenyző arról álmodik, hogy a Ferrarinál versenyezhessen. És mindig túljutottak a nehéz időszakokon, és aztán erősebben tértek vissza. Nem beszélhetek Carlos nevében, de el tudom képzelni, hogy egy pillanatig sem habozott, hogy elfogadja-e a Ferrari ajánlatát.”

„Nem hiszek ezekben az első- és másodszámú történetekben. a kívülállók számára ez mindig égetően érdekes, de én nem gondolom így. Carlos egy tehetséges srác, aki biztos nem azért jön a Ferrarihoz, hogy itt egy másodhegedűst játsszon. A pályán nem engedhetünk meg magunknak semmi hülyeséget, de a jobbnak kell nyernie, ez a Forma-1-ben mindig így volt. Örülök, hogy hozzánk jön. Első- és másodszámú pilóta nem lesz a Ferrarinál.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!