Friss hírek

Leclerc: Seb semmiről sem tehet, én vagyok a bűnös!

Teljes mértékben vállalta a felelősséget a Stájer Nagydíjon történt kettős kiesésért a Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc.

A monacói versenyző már a futam első körében nekiütközött csapattársa, Sebastian Vettel versenyautójának, a baleset következtében pedig mindketten feladni kényszerültek a futamot.

Leclerc már rögtön a baleset után vállalta a felelősséget, és elnézést is kért csapattársától – elmondása szerint nagyot hibázott.

„Láttam a rést és bepróbálkoztam. Nagyon apró rés volt, nem volt értelme rámenni, főleg nem a csapattársam ellen” – mondta a monacói csalódottan.

„Szóval az én hibám volt, nincs mentség erre. Az én hibám volt, ennyi. Teljes mértékben bűnös vagyok ebben, Seb semmiről sem tehet.”

A Ferrari versenyzője azt mondja, „nagyon sajnálja” a csapatot a történtek miatt.

„Lenyűgöző munkát végeztek, és nagyon keményen dolgoztak a fejlesztéseken. De már az első körben kitettem az autóinkat… Nagyon sajnálom, habár ez nem elég az ilyen helyzetekben. Remélem, hogy jobb leszek ennél, és remélhetőleg nem fogok több ilyen hibát elkövetni a jövőben.”

Leclerc kifejtette, a 14. helyről rajtolva több kockázatot vállalt, mert tudta, hogy előrébb kell jutnia a mezőnyben.

„Kockáztattam, mert tudtam, hogy kell, hogy elérjek valamilyen eredményt. De ez nem kifogás. Rengeteg minden történhetett volna később a verseny során, mi pedig mindkét autóval kiestünk már az első körben miattam.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!