F170

Leclerc: Seb semmiről sem tehet, én vagyok a bűnös!

GP STYRIA F1/2020 - GIOVEDÌ 09/07/2020 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc
Fotó: Scuderia Ferrari
Teljes mértékben vállalta a felelősséget a Stájer Nagydíjon történt kettős kiesésért a Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc.

A monacói versenyző már a futam első körében nekiütközött csapattársa, Sebastian Vettel versenyautójának, a baleset következtében pedig mindketten feladni kényszerültek a futamot.

Leclerc már rögtön a baleset után vállalta a felelősséget, és elnézést is kért csapattársától – elmondása szerint nagyot hibázott.

„Láttam a rést és bepróbálkoztam. Nagyon apró rés volt, nem volt értelme rámenni, főleg nem a csapattársam ellen” – mondta a monacói csalódottan.

„Szóval az én hibám volt, nincs mentség erre. Az én hibám volt, ennyi. Teljes mértékben bűnös vagyok ebben, Seb semmiről sem tehet.”

A Ferrari versenyzője azt mondja, „nagyon sajnálja” a csapatot a történtek miatt.

„Lenyűgöző munkát végeztek, és nagyon keményen dolgoztak a fejlesztéseken. De már az első körben kitettem az autóinkat… Nagyon sajnálom, habár ez nem elég az ilyen helyzetekben. Remélem, hogy jobb leszek ennél, és remélhetőleg nem fogok több ilyen hibát elkövetni a jövőben.”

Leclerc kifejtette, a 14. helyről rajtolva több kockázatot vállalt, mert tudta, hogy előrébb kell jutnia a mezőnyben.

„Kockáztattam, mert tudtam, hogy kell, hogy elérjek valamilyen eredményt. De ez nem kifogás. Rengeteg minden történhetett volna később a verseny során, mi pedig mindkét autóval kiestünk már az első körben miattam.” 

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS