Friss hírek

Leclerc: Sejtem, miért voltunk ennyire jók a szabadedzésen

GP TOSCANA FERRARI 1000 F1/2020 -  VENERDÌ 11/09/2020    
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc
Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője a 3. helyen végzett az F1-es Toszkán Nagydíj első szabadedzésén – a monacói elárulta, ezen mindenki meglepődött a csapatnál.

Leclerc az első szabadedzésen a 3. helyen végzett, mindössze 3 tizedmásodperccel lemaradva Valtteri Bottas leggyorsabb idejétől. A második szabadedzés már nem alakult ennyire fényesen a Ferrari számára: Leclerc csupán a 10. lett, míg Vettel a 12. 

A kérdésre, mi okozta az első szabadedzésen látott erős formájukat, Leclerc így válaszolt: 

„Pozitív edzés volt, de másrészről, ha pozitívan alakulnak a dolgok, akkor meg kell értenünk, hogy miért. Őszintén szólva mindenki számára meglepetés volt.”

A monacói úgy gondolja, a mai napon náluk kimaradt a „tanulási fázis”, hiszen júniusban, egy forgatási napon már köröztek itt a Ferrarival. 

„Nekem megvan a személyes véleményem: volt egy forgatási napunk, ami segített, hogy hozzászokjunk a pálya ritmusához. Mindenki másnak ez egy új pálya volt. Szóval ez talán segített egy kicsit. De a második szabadedzésen már sokkal inkább ott voltunk, amit vártunk.”

„Úgy gondolom, hogy szoros a mezőny, és szerintem holnap tehetünk egy lépést, egy pozitív lépést előre. Optimista vagyok”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!