Leclerc sem tudja még, hogy jó döntést hozott-e a Ferrari a stratégiai főnök leváltásával - F1VILÁG.HU

Leclerc sem tudja még, hogy jó döntést hozott-e a Ferrari a stratégiai főnök leváltásával

HIRDETÉS
Charles Leclerc szerint korai még megmondani, hogy jó döntést hozott-e a Ferrari Forma-1-es csapata azzal, hogy a szezonrajt előtt lecserélte stratégiai vezetőjét.
Charles Leclerc, Ferrari

A Scuderia még az előszezoni teszteket megelőzően döntött úgy, hogy a taktikákért eddig felelős Inaki Rueda mostantól a maranellói gyárban kap feladatokat, míg a bokszutcában Ravin Jain foglalhat helyet, lényegében ő lesz majd a Ferrari stratégiai igazgatója a 2023-as bajnoki idény során.

Az újonnan kinevezett csapatfőnök, Frederic Vasseur viszont nemrégiben azt is elárulta, nem ez az egyetlen változás, amivel szeretnék orvosolni az elmúlt években látott problémákat, igyekeznek ugyanis javítani a kommunikációs folyamatokon is. A csapat rutinos versenyzője, Charles Leclerc szerint még korai arról beszélni, hogy jó döntéseket hozott-e a vezetőség, ő azonban bízik Vasseurben.

„Volt néhány változtatás, de nem szeretném túlságosan véleményezni ezeket” – mondta a monacói versenyző csütörtökön, Bahreinben. „Próbáljuk azt csinálni, ami a legjobb a csapatnak. Fred megérkezett, és már látott is néhány dolgot.”

„Viszont még túl korai ezt megítélni, hiszen ezek a dolgok magára a versenyzésre vannak hatással. Szóval majd meglátjuk. És idővel kiderül az is, hogy ezek jó döntések voltak-e.”

Leclerc 2018-ban, az Alfa Romeo Saubernél már együtt dolgozhatott mostani főnökével, aki szerinte képes lesz a legtöbbet kihozni a Ferrariból.

„Még nagyon korán van, de azt gondolom, Fred nagyon-nagyon jó abban, hogy a legtöbbet hozza ki az emberekből azáltal, hogy a legjobb feltételeket biztosítja számukra. Ennek már láthatjuk is bizonyos előnyeit, ami nagyszerű.”

„Múlt héten még csak első három napját töltötte el velünk a pályán, szóval még nagyon az elején járunk. De meggyőződésem, hogy még több dolgot felfedez majd, péntektől pedig látni fogja, hogyan működik a csapat a versenyhétvégéken. Lenyűgöző volt látni, hogyan vált eggyé egy ekkora csapattal. Ez is fontos volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!