Friss hírek

Leclerc: Senkit nem akartunk veszélyeztetni

Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője reagált azon kritikákra, melyek szerint veszélyeztették a többi pilótát a Japán Nagydíj rajtját követően.

Leclerc a Japán Nagydíjat követően összesen 15 másodperces büntetést kapott: 5-öt azért, mert Max Verstappennel ütközött a rajtnál, 10-et pedig azért, mert a baleset után a csapat nem hívta be azonnal a bokszba, hogy lecseréljék a sérült első szárnyát. 

A monacói pilóta elmondta, azzal tisztában volt, hogy a bal tükre megsérült – az onboarding felvételeken látszik, hogy az egyenesben jobb kezével átnyúlva tartotta ott a mozgó elemet, nehogy lerepüljön. Leclerc elmondta, ezt azért tette, nehogy a leváló tükör valakit eltaláljon. 

„Az egyetlen dolog, amit láttam az autóból, az a tükör volt. Ezért tartottam az egyenesben, hogy nehogy elveszítsem és valakit eltaláljon” – nyilatkozta Leclerc. 

A Ferrari pilótája hozzátette, a szárnyról pedig egyáltalán nem gondolta, hogy olyan mértékben sérült, hogy további elemek potyoghatnak le róla. 

Lewis Hamilton a verseny után úgy nyilatkozott, az FIA feladata lett volna, hogy zászlófigyelmeztetést ad Leclercnek.

„A többi részét egyáltalán nem látjuk az autónak, szóval tudtam, hogy megsérült a szárny, mert lehetett érezni, de nem tudtam, hogy még mindig veszítek onnan alkatrészeket. Hála Istennek senki nem sérült meg” – mondta Leclerc.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!