Leclerc: Sikerült megvalósítani az autóval azt, amit akartunk - F1VILÁG.HU

Leclerc: Sikerült megvalósítani az autóval azt, amit akartunk

HIRDETÉS
A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc úgy érzi, amit szerettek volna elérni idei autójukkal, azt sikerült: az SF1000-es versenygép jóval nagyobb leszorítóerővel rendelkezik, mint elődje. Hogy ez elég lesz-e a szezonnyitón a győzelemre? Arra egyelőre a monacói sem tudja a választ.
TEST T1 BARCELLONA 2020 - MERCOLEDÌ  19/02/2020 Charles Leclerc Ferrari

Miközben tavaly a Ferrari bombaformában teljesített a téli teszteken, a szezon első versenye hidegzuhanyként érte a csapatot, Ausztráliában ugyanis képtelen volt megszorongatni a Mercedest.

A maranellóiak idén bevallottan teljesen másképp álltak hozzá a tesztekhez, versenyzőik pedig nem is nagyon villogtak Barcelonában. Az mindenesetre nyilvánvaló, hogy a Scuderia autója jóval gyorsabb lesz majd Melbourne-ben, mint a katalán fővárosban látszott, ennek okai tesztelemzésünkben olvashatók.

Leclerc a minap egy interjúban arról beszélt, úgy érzi, eredményesen zárták a teszteket.

„Idén teljesen más volt a hozzáállásunk. Magunkra fókuszáltunk, habár a Mercedes és a Red Bull nagyon erős. A programunk fontos volt a fejlődés miatt, meg kellett jobban ismernünk az autót, és fel kellett készülnünk Melbourne-re” – mondta a 22 esztendős tehetség, majd hozzátette, nem számított jobb eredményekre a téli teszteken.

„Nem. Tavaly nagyon jól kezdtünk, nagyon elégedettek voltunk. Aztán az első verseny megmutatta, hogy nem mértük fel jól, hogy hogyan is állunk.”

Leclerc hozzátette, úgy érzi, amit célul tűztek ki a tavalyi év után, azt sikerült elérni: növelni tudták versenyautójuk leszorítóerejét.

„Nem lennék csalódott, de nem lenne olyan nagy meglepetés, ha csak a harmadik erő lennénk Melbourne-ben. Ha így lesz, akkor mindent megteszünk a fejlődésért, ahogy tavaly is. A cél az volt, hogy növeljük a leszorítóerőt, amit sikerült is megtenni. A szűk kanyarokban nagyobb a tapadás, cserébe az egyenesbeli teljesítményből veszítettünk.”

„De csak az első versenyen tudjuk meg, hogy ez az egyensúly megfelelő-e, vagy sem. Amit viszont szerettünk volna megtenni az autóval, azt sikerült.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!