Leclerc: Soha nem töltöttem még ennyi időt a Ferrari gyárában - F1VILÁG.HU

Leclerc: Soha nem töltöttem még ennyi időt a Ferrari gyárában

A lehető legjobban felkészült a 2021-es Forma-1-es idényre Charles Leclerc – a Ferrari monacói versenyzője azt mondja, soha nem töltött még ennyi időt az istálló maranellói központjában, mint idén.

Leclerc harmadik szezonját kezdi meg a Scuderia színeiben, és miután a tavalyi bajnokság nem alakult túl jól számukra, idén természetesen szeretnének javítani.

A 23 esztendős versenyző azt mondja, a télen arra helyezte a hangsúlyt, hogy javítson azokon a területeken, melyekkel kapcsolatban úgy érezte, fejlődésre szorul – ezek közé tartozik a gumikezelés is.

 

„Azt hiszem, soha nem töltöttem még ennyi időt a Ferrarinál, mint idén, még mielőtt valóban elkezdődött volna a bajnokság” – mondta a monacói származású versenyző.

„Teszteltünk egy kicsit a régi autóval is, szóval nagyon is készen állok! Hasonló módon dolgoztam, mint korábban, próbáltam megérteni a tavalyi gyengeségeimet.”

„Továbbra is úgy hiszem, hogy a gumikezelésemen dolgoznom kell. Rengeteget fejlődtem ezen a téren tavaly, és remélem, hogy idén sikerül újabb lépést megtenni.”

„Alapvetően ez az, amit csináltam: próbáltam megnézni a korábbi versenyeket, és megérteni, mit csinálhattunk volna jobban csapatként, és én magam az autóban ülve. És igen, főleg a gumikezelésen igyekeztem javítani.”

Leclerc még januárban a Ferrari SF71H kódjelű, 2018-as autójával gyakorolhatott, február végén pedig egy 2019-es öszvérautóval segédkezett a Pirelli 2022-es gumitesztjén.

A monacói versenyző egyébként télen átesett a koronavírus-fertőzésen, elmondása szerint azonban teljesen jól van már.

„Teljesen meggyógyultam. Szerencsére nem viselt meg annyira, szóval teljesen rendben vagyok. Néhány fizikai teszten persze átestem a COVID után, csak hogy lássuk, minden rendben van-e, és így is lett. Szóval minden rendben ezen a téren.”

Leclerc a minap már repülőre is ült, és elutazott a pénteken kezdődő előszezoni teszt helyszínére, Bahreinbe. Csapata, a Ferrari szerdán mutatja be 2021-es Forma-1-es autóját.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!