Friss hírek

Leclerc: Sokkolt, amikor megláttam a munkagépet a bukótérben

A Ferrari versenyzőit ledöbbentette, amikor a Török Nagydíj időmérő edzésén meglátták, hogy az emelőautó még a bukótérben van, a mezőnyt pedig már visszaengedték a pályára.

A Török Nagydíj időmérő edzésén Nicholas Latifi ütközött, és a bukótérben álló autóját még nem szállították el, amikor a versenyirányítás a piros zászlót hatályon kívül helyezte, és újra pályára engedte a pilótákat. 

Az FIA később megmagyarázta a történteket, és garantálták, hogy át fogják vizsgálni az esetet, hogy többet hasonló ne fordulhasson elő. 

Hirdetés
 

Az eset azért is volt ijesztő, mert Jules Bianchi 2014-es balesete is hasonló körülmények között történt

Sebastian Vettel szerint ez egy súlyos hiba volt, aminek nem szabad még egyszer előfordulnia. 

„Mindannyian emberek vagyunk, hibák történnek, de ez a hiba nem tolerálható. Szóval úgy gondolom, mindannyian tudatában vagyunk ennek, és nagyon magabiztos vagyok azt illetően, hogy ilyen nem fog még egyszer megtörténni a jövőben. De beszélni fogunk erről és felfedjük az okokat, hogy miért” – mondta Vettel. 

Leclerc is csapattársához hasonlóan vélekedik, és biztos benne, hogy legközelebb közösen fognak beszélni erről. 

„Azt hiszem, mindannyiunkat sokkolt, amikor megláttuk. Talán beszélünk majd erről a következő eligazításon, hogy elkerüljük az ilyen helyzeteket. Nem kell mondanunk, hogy mi történt a múltban egy ilyen helyzetben. Szerintem ennek nem szabadna megtörténnie.”

„Biztosra fogunk menni abban, hogy ez ne fordulhasson elő újra.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!