Friss hírek

Leclerc számára „érdekes kihívás” az új Ferrari fejlesztése

Charles Leclerc Ferrari
Harmadik szezonjának vág neki 2020-ban a Forma-1-ben Charles Leclerc – a monacói versenyzőre izgalmas időszak vár, hiszen először van alkalma arra, hogy kivegye a részét a Ferrari autójának fejlesztéséből.

Leclerc 2019-ben csatlakozott a patinás olasz istállóhoz, és első évében pazar teljesítményt nyújtott: két versenyt is nyert, és végül az egyéni pontverseny 4. helyén zárt, megelőzve négyszeres világbajnok csapattársát, Sebastian Vettelt.

„Ez az első alkalom formaautós pályafutásomban, hogy egyik évről a másikra ugyanannál a csapatnál maradok” – mondta a 22 esztendős versenyző.

„Ez pedig egy érdekes kihívás is az autó fejlesztését tekintve. Összességében sokat fejlődtünk 2019-ben, és ez szerintem a legfontosabb. Most pedig izgatottan várom, hogy megtartsuk ezt a lendületet a következő idényre.”

Az elmúlt idényre visszatekintve Leclerc azt mondja, elégedett azzal a fejlődéssel, amit a Ferrari produkált az idény során, ugyanakkor „furcsának” nevezte azt, ahogy csapatának teljesítménye alkalmanként visszaesett bizonyos pályákon.

„Egy kicsit furcsa idény volt. Kétségkívül nem abban a helyzetben kezdtük az évet, amire számítottunk a téli tesztek után. A téli tesztek nagyon pozitívan alakultak, és aztán az első versenyen sokat küszködtünk.”

„De után remek fejlődést értünk el. Austin egy kicsit szintén furcsa volt. Még mindig nem igazán értjük, miért maradtunk le annyira a tempóban.”

„Összességében viszont pozitív idény volt – eltekintve az első versenytől, ami nagyon negatívra sikeredett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!