Friss hírek

Leclerc szépen megnehezíti Vettel életét – Ralf Schumacher

Barcelona, Spain, Sebastian Vettel Ferrari Charles Leclerc
Ralf Schumacher, volt F1-es versenyző szerint a Ferrari képes lenne arra, hogy legyőzze a Mercedest, de nem engedhet meg több hibát magának idén.

Ralf Schumacher úgy gondolja, nemcsak a Ferrarin, de Sebastian Vettelen is hatalmas a nyomás: neki a csapat nehézségeivel, a saját hibáival és csapattársa szárnyalásával is szembe kell néznie. 

A Ferrari Barcelonába új motorfejlesztési csomaggal érkezett – az olaszok előrébb hozták fejlesztéseiket az idei évben, mivel a tesztek után kiderült, nem tudják tartani a lépést a Mercedesszel. 

Habár a maranellói csapat szerint a teszteken látottak nem összehasonlíthatóak a Spanyol Nagydíjon mutatott teljesítményükkel – mivel azóta mindenki fejlesztett –, Schumacher szerint így is vannak elvárások a Ferrari szurkolói részéről. 

„A Spanyol Nagydíj előtt hatalmas a nyomás a Ferrarin” – mondta a volt F1-es versenyző. „Nemcsak azért, mert hátrányban vannak a Mercedeshez képest a bajnokságban, hanem azért is, mert a várakozások Barcelona miatt magasak. Mert ez a pálya az, ahol az SF90-es a tesztek alatt, márciusban még a konkurencia előtt volt.”

„Megvan a potenciál a Ferrariban. De a sok hibás döntés, a technikai problémák és a versenyzői bakik is oda vezettek, hogy ezt a potenciált nem tudták kihasználni.”

„A Scuderianak nincs más lehetősége, győznie kell Barcelonában, hogy nyitott maradjon a bajnokság. Ellenkező esetben szűkös lesz a helyzet” – folytatta Schumacher. 

„Sebastian Vettel is nyomás alatt van, két oldalról is. Először is, a hibák és az eredmények hiánya miatt. Másodszor pedig a csapattársa, Charles Leclerc miatt, aki az életét egész szépen megnehezíti.”

„Leclercet viszi előre az erős teljesítménye, és versenyről versenyre több bizalmat kap a csapattól – és fordítva. Vettelnek ezért meg kell erőltetnie magát, hogy Barcelonában ő legyen elöl.”

A német mindazonáltal úgy gondolja, a Ferrari rendelkezik a legkomplexebb csomaggal, de mivel ezzel eddig nem tudtak élni, már csak hibátlan hétvégéket engedhetnek meg maguknak. 

„De összességében azt gondolom, hogy a Ferrarinak van a legjobb csomagja. De tény, hogy ha a Mercedes valamit elront, akkor ez van. Viszont a Ferrari már nem engedhet meg magának több hibát.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!