Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Leclerc: Szerencse, hogy nem a falban végeztem

Charles Leclerc, Ferrari, Singapore Grand Prix 2019
Fotó: Scuderia Ferrari
Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője elképesztő kört teljesített a Szingapúri Nagydíj időmérő edzésén, amelyen ő maga is meglepődött – ezzel megszerezte a pole pozíciót.

A Ferrari úgy érkezett Szingapúrba, hogy biztosak voltak benne, a hétvégén nem ők küzdenek majd az élen, hiszen autójuknak az idei év tapasztalatai alapján nem fekszik ez a versenypálya. 

A pénteki szabadedzések alapján úgy tűnt, a Ferrari valóban le van maradva a Mercedeshez és a Red Bullhoz képest, azonban a harmadik szabadedzésen már Leclerc zárt az élen. 

Azt viszont a monacói sem gondolta volna, hogy megszerezhetik a pole-t, így ő maga is meglepődött, hogy övé lett a leggyorsabb kör az időmérőn.

„Elképesztően boldog vagyok” – nyilatkozta Leclerc. „Jól sikerült a köröm, de voltak pillanatok, amikor úgy éreztem, hogy elveszítettem a kontrollt az autó felett. Köszönöm a csapat munkáját. Arra aszámítottunk, hogy ez egy nehéz pálya lesz számunkra, de elképesztő munkát végzett a csapat, ez nagyon jó eredmény.”

„Hoztunk magunkkal új alkatrészeket, és úgy tűnik, hogy ezek működnek, beváltak. Tegnap nem éreztem jól magam az autóban, de sokat dolgoztunk, és ez kifizetődött.”

Őrült kör volt. Az első próbálkozásom nem volt jó, túl közel voltam Hamiltonhoz. Tehát tudtam, hogy az utolsó körömön mindent bele kell adnom. Szerencsém volt, hogy nem végeztem a falban, mert néhányszor a határon voltam, különösen a 3-as és a 11-es kanyarból kijövet. Én magam is meglepődtem, hogy milyen gyorsak vagyunk, ez szép bizonyítvány a csapattól.”

„Ma örülhetünk, de a pole-ért nem adnak pontokat – amit sajnálok. Minden, amit ma elértem, holnap semmit nem számít majd, amikor a rajtlámpák kialszanak. Csak akkor leszek elégedett, ha holnap is elöl leszek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS