Friss hírek

Leclerc szerint a Ferrari a fejlesztési versenyben is ütőképes lesz

A Ferrari ifjú versenyzője, a világbajnoki pontversenyben élen álló Charles Leclerc biztos benne, csapata képes lesz arra, hogy tartsa a lépést a fejlesztési versenyben a Red Bull Forma-1-es csapatával – bár pontosan tudja, ez nem lesz egyszerű.

Leclerc a 2022-es szezon első három versenyéből kettőt megnyert, és nemcsak ő, hanem csapata, a Ferrari is vezeti az összetett pontversenyt. A maranellóiak legfőbb kihívója eddig a Red Bull volt, bár az energiaital-gyárosokat számos műszaki probléma hátráltatta, emiatt csak a 3. helyet foglalják el az összetettben.

A Red Bull viszont híres arról, hogy idény közben rendkívül jól tudja fejleszteni az autóját – aminek idén különösen nagy szerepe lehet, hiszen a királykategória csapatai még mindig ismerkednek az új generációs Forma-1-es autókkal.

A Ferrarinál is pontosan tudják, a bajnoki cím múlhat azon, hogy mennyire tudnak jól dolgozni az autó fejlesztésén az idény során, Leclerc azonban nem aggódik, szerinte ugyanis a Scuderia felnőtt a feladathoz.

„Nehéz lesz tartani a lépést a Red Bull-lal a fejlesztések tekintetében, de ugyanaz a csapat fog dolgozni a fejlesztéseken, amelyik ezt az autót építette, szóval magabiztos vagyok” – mondta a Ferrari ifjú titánja. „Semmi okunk azt feltételezni, hogy hátrányban leszünk, mert nagyszerű munkát végeztünk, illetve a srácok Maranellóban nagyszerű munkát végeztek azzal, hogy megépítették ezt az autót az idei évre.”

„Lesznek fejlesztések, és meggyőződésem, hogy a jó irányba haladunk tovább velük. Szóval én nem foglalkoznék olyan sokat másokkal. Azt gondolom, nekünk magunkra kell fókuszálnunk.”

A Ferrari az elmúlt években sokat szenvedett a Forma-1-ben, az idei projekten azonban már nagyon hamar elkezdtek dolgozni, a kemény munka pedig úgy tűnik, meghozta a gyümölcsét. Leclerc azt mondja, az idei sikerekben komoly szerepe van annak, hogy az elmúlt szezonok során sikerült megfelelően beazonosítaniuk a gyenge pontjaikat.

„Az elmúlt két év után valóban láttam egy ugrást abban, ahogy minden egyes hétvégét kielemeztünk, ahogy azonosítottuk a gyengeségeinket, és amilyen gyorsan reagálni tudtuk, hogy jobbak legyünk azokon a helyeken, ahol küszködtünk. Szóval igen, meggyőződésem, hogy a csapat nagyszerű munkát tud végezni a fejlesztésekkel idén.”

Leclerc az eddigi háromból két versenyt megnyert idén | Fotó: Scuderia Ferrari

Leclerc-nek idén először van lehetősége arra, hogy a világbajnoki címért csatázzon a Forma-1-ben, ám úgy érzi, képes lesz megbirkózni a nyomással.

„Nyilvánvalóan voltam már ilyen helyzetben az alsóbb kategóriákban, de sokat jelent az, hogy most a Forma-1-ben is ilyen pozícióba kerültem, főleg az elmúlt néhány év után, és kiváltképp egy olyan csapattal, mint a Ferrari. Hihetetlen érzés.”

„A hozzáállás egy kicsit más, mint az elmúlt két évben, hiszen most tudom, hogy egy olyan autó van alattam, amely képes a győzelemre. Nem igazán kell túltolnom a dolgokat, vagy valami rendkívül különlegessel és látványossal előállni, hogy nyerjek 1-2 pozíciót, mert tudom, hogy benne van az autóban, és egyszerűen csak csinálnom kell a dolgomat. Szóval idén egy kicsit más a hozzáállás.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!