Leclerc szerint a Ferrari hamarosan futamot nyerhet - F1VILÁG.HU

Leclerc szerint a Ferrari hamarosan futamot nyerhet

HIRDETÉS
Bár az imolai F1-es fordulón nem volt esélye a futamgyőzelemre, Charles Leclerc szerint a Ferrari közel áll az igazi áttöréshez.
Charles Leclerc (Ferrari)

Az óriási elvárásokat ma Imolában nem sikerült megugrania a Ferrarinak, miután Charles Leclerc a harmadik, Carlos Sainz pedig az ötödik helyen ért célba a Forma-1-es Emilia-Romagna Nagydíjon, a hétvégén gyűjtött adatok és a futam képe alapján Leclerc azonban meglehetősen bizakodóan látja a jelenlegi erőviszonyokat.

„Összességében úgy érzem, a versenytempónk egészen erős volt. Az időmérőnk nem volt az igazi, de megvizsgáltuk az adatokat, és leginkább a célegyenesben veszítettünk időt. A kör többi szakaszán gyorsak voltunk, ami ígéretes a szezon hátralévő részét tekintve.”

Leclerc elismerte, kiábrándító volt számára az időmérő edzés, amelyen Max Verstappen mellett a két McLarentől is kikaptak, az adatok kielemzése alapján arra jutott, hogy a csapata nincs is olyan nagy lemaradásban, mint az elsőre tűnt.

„Az adatok alapján azt hittem, a kettes-hármas-négyes kanyarban veszítünk időt, ami megint az abroncsokon múlhat, de nem ez volt a helyzet. Minden az egyenesben ment el. A McLaren és a Red Bull valami furcsa dolgot csinált a motor és az energiafelhasználás terén, a kigyorsításokon” – magyarázta Leclerc, aki abban bízik, a Ferrarinak gyorsan reagálni tud erre, így rövidesen győzelmi esélyei is lehetnek.

„Ezt még ki kell vizsgálnunk, de semmi olyasmiről nincs szó, amit lehetetlen lenne megváltoztatni. Utána fogunk járni, és amint ezt helyrehoztuk, szerintem igazán jó esélyünk nyílik majd visszatérni a dobogó felső fokára” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!