Leclerc szerint a Ferrarinak „mindenben” javulnia kell - F1VILÁG.HU

Leclerc szerint a Ferrarinak „mindenben” javulnia kell

HIRDETÉS
Charles Leclerc szerint nagyon sok munka vár a Ferrarira, miután a Szaúd-arábiai Nagydíjon a Red Bull mellett az Aston Martintól és a Mercedestől is kikaptak.
Charles Leclerc, Ferrari

Kiábrándítóan kezdődik a 2023-as Forma-1-es szezon a Ferrari istállója számára, miután a szezonnyitó Bahreini Nagydíjat követően Szaúd-Arábiában sem sikerült dobogós helyezést szereznie a patinás alakulatnak. Dzsiddában a motorcsere miatt rajtbüntetéssel sújtott Charles Leclerc a tizenkettedik pozícióból csak a hetedik helyezésig tudott felkapaszkodni, mielőtt beragadt csapattársa mögé, Carlos Sainz pedig a negyedik rajthelyről a hatodik pozícióba csúszott vissza a futam végére. A páros még a lesajnált Mercedesektől is kikapott, ami kapcsán Leclerc-től megkérdezték: számított-e arra, hogy elérhetetlen lesz számukra a két Ezüst Nyíl?

 „Nem tudom, hogy elérhetetlenek voltak-e” – reagált a monacói. „Az a helyzet, hogy amint másfél másodpercen belül kerültem Sainzhoz képest, nagyon nehéz lett a dolgom. Nem volt elég nagy a sebességkülönbség. DRS-távolságon belül elkövettem egy kisebb hibát, onnantól vége volt. Egyszerűen ott ragadtam. Egyébként sem hiszem, hogy ma ennél sokkal több lett volna az autóban. Dolgoznunk kell a tempónkon” – értékelt az ötszörös futamgyőztes.

 Hogy a többiekhez képest pontosan hol és mennyit kellene javulnia a Ferrarinak, arra Leclerc az alábbi módon reagált.

„Sokat, nagyon sokat. Az egyenesben gyorsabbak, a kanyarokban gyorsabbak, szóval mindenből kell egy kicsi” – tette hozzá.

A Ferrarinak legközelebb április első hétvégéjén, az Ausztrál Nagydíjon lesz lehetősége a javításra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!