Leclerc szerint a futamon már nem fér bele a Ferrari-belharc - F1VILÁG.HU

Leclerc szerint a futamon már nem fér bele a Ferrari-belharc

HIRDETÉS
A sprintversenyen Charles Leclerc és Carlos Sainz egy ideig még csatázott is egymással a második helyért, és bár a monacói szerint enélkül sem lett volna esélyük elkapni Max Verstappent, ám lehet, hogy a taktikusabb vasárnapi futamon már minden tizedmásodperc számítani fog.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 09: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 leads Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Ferrari F1-75 and the rest of the field into turn one at the start during the F1 Grand Prix of Austria Sprint at Red Bull Ring on July 09, 2022 in Spielberg, Austria. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Leclerc az első sorból rajtolva nem teljesen tartotta elfogadhatónak Max Verstappen agresszív, őt a bokszutca fala felé szorító védekezését, aminek nyomán ráadásul időlegesen csapattársa is elé került az első körben.

„Elég jól rajtoltam. Először Maxszal csatáztam, ami egy kicsit a határokat feszegette. Aztán Carlos megelőzött, de a 4-es kanyarban visszavettem a pozíciót. Csak a gumik megóvására koncentráltam az első néhány körben, hogy hátha jobban nyomhatjuk majd a vége felé. A terv jó volt, hiszen javult a tempónk és a gumikat is erősnek éreztem. Veszítettünk ugyan egy kis időt a csatázással, de nem hiszem, hogy a végeredmény szempontjából ez bármit is változtatott” – fogalmazott Leclerc a szombati sprintet követően.

A vasárnapi verseny azonban már más tészta a monacói szerint, ott érzése szerint a Ferrarinak már jobban meg kell fontolnia, hogy hagyja-e egymásnak esni a pilótáit, vagy a silverstone-ihoz hasonlóan időveszteséget elkönyvelni, hiszen Verstappen nehezen legyőzhetőnek tűnik a Red Bull hazai pályáján.

„Hosszú lesz a verseny, amelyen a gumikezelés sokkal fontosabb tényező lesz, mint ma volt. Szóval valószínűleg már nem engedhetjük meg magunknak azt, amit most csináltunk. Enélkül sem hiszem, hogy meglett volna a győzelem, hiszen Max is már a gumikezelésre figyelt, miután kialakított némi előnyt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!