Friss hírek

Leclerc szerint a futamon már nem fér bele a Ferrari-belharc

A sprintversenyen Charles Leclerc és Carlos Sainz egy ideig még csatázott is egymással a második helyért, és bár a monacói szerint enélkül sem lett volna esélyük elkapni Max Verstappent, ám lehet, hogy a taktikusabb vasárnapi futamon már minden tizedmásodperc számítani fog.

Leclerc az első sorból rajtolva nem teljesen tartotta elfogadhatónak Max Verstappen agresszív, őt a bokszutca fala felé szorító védekezését, aminek nyomán ráadásul időlegesen csapattársa is elé került az első körben.

„Elég jól rajtoltam. Először Maxszal csatáztam, ami egy kicsit a határokat feszegette. Aztán Carlos megelőzött, de a 4-es kanyarban visszavettem a pozíciót. Csak a gumik megóvására koncentráltam az első néhány körben, hogy hátha jobban nyomhatjuk majd a vége felé. A terv jó volt, hiszen javult a tempónk és a gumikat is erősnek éreztem. Veszítettünk ugyan egy kis időt a csatázással, de nem hiszem, hogy a végeredmény szempontjából ez bármit is változtatott” – fogalmazott Leclerc a szombati sprintet követően.

Hirdetés
 

A vasárnapi verseny azonban már más tészta a monacói szerint, ott érzése szerint a Ferrarinak már jobban meg kell fontolnia, hogy hagyja-e egymásnak esni a pilótáit, vagy a silverstone-ihoz hasonlóan időveszteséget elkönyvelni, hiszen Verstappen nehezen legyőzhetőnek tűnik a Red Bull hazai pályáján.

„Hosszú lesz a verseny, amelyen a gumikezelés sokkal fontosabb tényező lesz, mint ma volt. Szóval valószínűleg már nem engedhetjük meg magunknak azt, amit most csináltunk. Enélkül sem hiszem, hogy meglett volna a győzelem, hiszen Max is már a gumikezelésre figyelt, miután kialakított némi előnyt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!