Leclerc szerint az új vonalvezetés beváltja a hozzá fűzött reményeket - F1VILÁG.HU

Leclerc szerint az új vonalvezetés beváltja a hozzá fűzött reményeket

HIRDETÉS
Charles Leclerc, a Ferrari F1-es versenyzője úgy gondolja, az abu dhabi versenypályán elvégzett módosítások növelhetik a szezonzáró izgalmait a hétvégén.
ferRARI F1 GP SAUDI - SABATO 04/12/2021 credit @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Az első szabadedzés a Ferrari és Leclerc számára is arról szólt, hogy a pálya új vonalvezetésével ismerkedjen – a monacói végül 20 kör megtételét követően a 8. helyen zárt. 

A második tréningen Leclerc 29 kört tett meg, és a lágy gumikkal teljesített 1:24.557-es köridővel szintén a 8. helyen zárt. 

A Ferrari versenyzője elmondta, szerinte a pálya változtatásai elérték céljukat: úgy tűnik, könnyebb követni az elöl haladó autót. 

„Tetszik az új vonalvezetés, szórakoztató vezetni rajta. Úgy tűnik, a változások miatt könnyebb követni az előttünk lévő autókat, szóval pozitívak a pálya módosításai” – mondta Leclerc. 

„A pálya nagyot javult a nap során, de ez sokkal inkább a hőmérsékletnek tudható be, mert este sokkal hűvösebb van. Ez segít, hogy nagyobb legyen a tapadásunk. A gumik degradációja elég magas, de úgy gondolom, az autónk jól reagál eddig erre a pályára.”

„Ami a tempót illeti, jó munkát végeztünk a versenyszimulációval, és az időmérő előtt még el kell végeznünk egy kis munkát. Ezen a téren egy kicsit el vagyunk maradva néhány közvetlen ellenfelünkhöz képest, de remélem, hogy szombatra mindent össze tudunk rakni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!