Leclerc szerint elég erősek ahhoz, hogy a pole-ban zárjanak ma - F1VILÁG.HU

Leclerc szerint elég erősek ahhoz, hogy a pole-ban zárjanak ma

Charles Leclerc szerint elég ütőképes a Ferrari Monzában ahhoz, hogy a Forma-1-es Olasz Nagydíj mai időmérő edzésén megszerezzék a rajtelsőséget.
Charles Leclerc, Ferrari

A monacói versenyző a nyitóedzést a legjobb idővel zárta, a második gyakorláson pedig a 3. helyen zárt – azt a tréninget csapattára, Carlos Sainz fejezte be az 1. pozícióban. A Ferrari nagy reményekkel érkezett Olaszországba, hiszen abban bízik, hazai közönség előtt sikerül feledtetniük az elmúlt időszak kudarcait. A kezdés jól sikerült – Leclerc pedig azt reméli, szombaton is képesek lesznek odatenni magukat, így jó pozíciókból kezdhetik majd meg a vasárnapi versenyt.

„Jó érzéseim voltak az autóban ülve” – kezdte a pénteki edzésnap értékelését Leclerc. „Még nem éreztünk rá teljesen az egyensúlyra, de számos különböző dolgot kipróbáltunk a nap folyamán, és tudjuk, milyen irányba akarunk menni.”

„Meglehetősen elégedett vagyok az első benyomások miatt, mert a Spában történtek után – hiszen az autót hasonlóképp kell beállítani itt, csak egy kicsit extrémebb módon – egy kicsit keményebb napra számítottunk. De jó nyitónapunk volt, persze előre kell lépnünk szombatra. Viszont jók az érzéseim.”

„Nem tudom, a Red Bull mennyire altatott, majd meglátjuk, hogyan teljesítenek, amikor mindent feltekernek, de tényleg nagyon jól éreztem magam az autóban. Úgyhogy remélem, ugyanez az érzés marad a folytatásban is.”

Arra a kérdésre, hogy elég erősnek érzi-e a Ferrari autóját ahhoz, hogy megszerezzék a rajtelsőséget szombaton, Leclerc így felelt: „Igen, így gondolom. Ha sikerül mindent összeraknunk, remek potenciál van bennünk, szóval várom a szombatot.”

„A versenytempónk erősebbnek tűnt, mint az időmérős tempónk, ha tehát mindent sikerül jól összerakni, jó potenciál van bennünk ahhoz, hogy erős hétvégét zárjunk.”

Leclerc esélyeit növeli az időmérőn, hogy mindkét Red Bull, Lewis Hamilton, valamint csapattársa, Carlos Sainz is rajtbüntetést kap majd a kvalifikációt követően erőforrás-komponensek cseréje miatt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!