Leclerc szerint esőben is erős versenyük lehet Monacóban - F1VILÁG.HU

Leclerc szerint esőben is erős versenyük lehet Monacóban

HIRDETÉS
A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc azt mondja, véleménye szerint akkor is erős versenyt tudnak majd futni vasárnap délután, Monacóban, ha az előrejelzéseknek megfelelően megérkezik az eső a pályára.
GP MONACO F1/2022 - SABATO 28/05/2022 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Ahogyan arról korábban az F1Világ is beszámolunk, az időjósok szerint jó esély van rá, hogy vizes pályán tartják majd a 2022-es F1-es szezon hetedik versenyét. A monte-carlói utcai pálya eleve nagy kihívást jelent a versenyzők számára, esőben azonban még nehezebb lesz majd boldogulniuk.

Charles Leclerc eddig sima hétvégét teljesített hazai közönsége előtt: a szombati időmérőn magabiztos rajtelsőséget szerzett, és úgy gondolja, a mai versenyen is ütőképesek lehetnek.

Amikor a monacói pilótát arról kérdezték, milyen volt az F1-75-ös versenytempója pénteken, így felelt: „Jó. Jó volt. Csak 3-4 kört tettünk meg, de jó volt. Szóval remélhetőleg vasárnap is ilyen lesz. Van némi esély az esőre is. De azzal sincs gond. Imolában erősek voltunk az esőben, szóval bárhogy is lesz, megpróbáljuk a legtöbbet kihozni belőle, és szeretnék végre jó eredményt elérni itthon.”

Leclerc hozzátette, ha valóban eső lesz délután, az nagy kihívás elé állítja majd az F1-es mezőnyt, ő azonban magabiztos.

„Kétlem, hogy valaha is vezettem esőben itt. Nem emlékszem ilyenre. Szóval nehéz lesz. Az utcai pályák eleve trükkösek. A monacói talán az egyik legnagyobb kihívást jelentő pálya a szezonban, és biztos vagyok benne, hogy esőben még keményebb lesz. De készen állunk rá. Az elmúlt két év nehéz volt számunkra, ha esett az eső, de idén úgy tűnik, végre jók tudunk lenni vizes pályán is, szóval majd meglátjuk, de szerintem rendben leszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!