Friss hírek

Leclerc szerint „határeset” volt a Hamiltonnal való küzdelem

AUTODROMO NAZIONALE MONZA, ITALY - SEPTEMBER 08: Charles Leclerc, Ferrari SF90 and Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10 battle during the Italian GP at Autodromo Nazionale Monza on September 08, 2019 in Autodromo Nazionale Monza, Italy. (Photo by Joe Portlock / LAT Images)
A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc azt mondja, a Lewis Hamiltonnal vívott monzai küzdelme „határeset” volt, ugyanakkor azt gondolta, hagyott elegendő helyet riválisának a monzai verseny során.

Leclerc és Hamilton hatalmas küzdelmet vívott egymással az Olasz Nagydíjon, melyből végül a ferraris került ki győztesen.

A monacói versenyző nagyon agresszív versenyzést mutatott be, elmondása szerint pedig sokat változtatott stílusán azóta, hogy az Osztrák Nagydíjon a hajrában bukta el a győzelmet Max Verstappennel szemben.

„Nyilvánvalóan azt gondolom, hogy Ausztria óta világos, hogy egy kicsit tovább elmehetünk védekezés és előzés közben, és igen, ez agresszivitás kérdése” – mondta a fiatal pilóta Monzában.

„Úgy hiszem, Ausztria sokat segített abban, hogy változtassak a hozzáállásomon, most pedig ennek is köszönhetem, hogy győztem. Nyilvánvalóan nagyon határeset volt, de… igen, nagyon örülök, ha versenyezhetünk így.”

Leclerc hozzátette, nem is igazán tudta, miért kapott „sárga lapot” a versenybíróktól a monzai versenyen, ugyanakkor azt gondolta, elegendő helyet hagyott Hamiltonnak.

„A rádión szóltak, hogy megkaptam a fekete/fehér-zászlót, mert bemozdultam féktávon, de nem tudom igazából, hogy melyik esetről beszélünk. Ha a jobbos kanyarról, ahol padlógázzal megyünk, vagy az utána történtekről…”

Leclercnek ezután elmagyarázták, hogy a 2-es lassító előtt történt küzdelemről van szó.

„Hogy teljesen őszinte legyek, nyilván tudtam, hogy ott van a jobb oldalon. Egy kicsit korán fékezett, ami szerintem szándékos volt, hiszen nem akart kívülre menni. Azt gondoltam, hogy hagytam egy autónyi helyet. A felvételek viszont mg nem láttam, hogy őszinte legyek. De biztos voltam benne, hogy van még ott hely egy autónak.”

„Azt gondolom, jó, ha keményebben harcolhatunk. De még nem láttam a felvételeket, szóval erről az adott szituációról nemigen tudok mit mondani. De összességében örülök, ha keményebben versenyezhetünk.”

Amikor Hamiltont kérdezték a történtekről, a brit így felelt: „Mi csak folyamatosan következetességet kérünk a versenyzőktől.”

„Van egy szabály, de ezt nem alkalmazták most, és eltérő következményekkel járt. De nem igazán tudom, miért volt így. Ilyen az autóversenyzés – gondolom a stewardok ma a másik lábukkal keltek. Nem tudom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Leclerc szerint „határeset” volt a Hamiltonnal való küzdelem
Ocon: Alonso a példaképem volt, most a csapattársam lesz
A Mercedes egyelőre nem kacérkodik más versenyzőkkel
Kvyat lesz az Alpine tartalékosa 2021-ben
Bemutatta F1-es autóját az Alpine