Friss hírek

Leclerc szerint „határeset” volt a Hamiltonnal való küzdelem

A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc azt mondja, a Lewis Hamiltonnal vívott monzai küzdelme „határeset” volt, ugyanakkor azt gondolta, hagyott elegendő helyet riválisának a monzai verseny során.

Leclerc és Hamilton hatalmas küzdelmet vívott egymással az Olasz Nagydíjon, melyből végül a ferraris került ki győztesen.

A monacói versenyző nagyon agresszív versenyzést mutatott be, elmondása szerint pedig sokat változtatott stílusán azóta, hogy az Osztrák Nagydíjon a hajrában bukta el a győzelmet Max Verstappennel szemben.

„Nyilvánvalóan azt gondolom, hogy Ausztria óta világos, hogy egy kicsit tovább elmehetünk védekezés és előzés közben, és igen, ez agresszivitás kérdése” – mondta a fiatal pilóta Monzában.

„Úgy hiszem, Ausztria sokat segített abban, hogy változtassak a hozzáállásomon, most pedig ennek is köszönhetem, hogy győztem. Nyilvánvalóan nagyon határeset volt, de… igen, nagyon örülök, ha versenyezhetünk így.”

Leclerc hozzátette, nem is igazán tudta, miért kapott „sárga lapot” a versenybíróktól a monzai versenyen, ugyanakkor azt gondolta, elegendő helyet hagyott Hamiltonnak.

„A rádión szóltak, hogy megkaptam a fekete/fehér-zászlót, mert bemozdultam féktávon, de nem tudom igazából, hogy melyik esetről beszélünk. Ha a jobbos kanyarról, ahol padlógázzal megyünk, vagy az utána történtekről…”

Leclercnek ezután elmagyarázták, hogy a 2-es lassító előtt történt küzdelemről van szó.

„Hogy teljesen őszinte legyek, nyilván tudtam, hogy ott van a jobb oldalon. Egy kicsit korán fékezett, ami szerintem szándékos volt, hiszen nem akart kívülre menni. Azt gondoltam, hogy hagytam egy autónyi helyet. A felvételek viszont mg nem láttam, hogy őszinte legyek. De biztos voltam benne, hogy van még ott hely egy autónak.”

„Azt gondolom, jó, ha keményebben harcolhatunk. De még nem láttam a felvételeket, szóval erről az adott szituációról nemigen tudok mit mondani. De összességében örülök, ha keményebben versenyezhetünk.”

Amikor Hamiltont kérdezték a történtekről, a brit így felelt: „Mi csak folyamatosan következetességet kérünk a versenyzőktől.”

„Van egy szabály, de ezt nem alkalmazták most, és eltérő következményekkel járt. De nem igazán tudom, miért volt így. Ilyen az autóversenyzés – gondolom a stewardok ma a másik lábukkal keltek. Nem tudom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!