Friss hírek

Leclerc szerint Mexikó volt a Ferrari idei mélypontja

Meglepően rosszul teljesített a Forma-1-es Mexikói Nagydíjon a Ferrari istállója, ám Charles Leclerc szerint erről a különleges körülmények tehetnek, így a hátralévő két versenyen javulást vár a csapatától.

Küzdelmes hétvégét zárt a Ferrari a 2200 méter magasan fekvő Mexikóban, ahol Carlos Sainz és Charles Leclerc egész hétvégén az autójával küzdött, így a versenyen az esélytelenek nyugalmával, közel egyperces hátrányban értek célba az ötödik-hatodik helyen. A versenyhétvége során mindkét pilóta az autó gyenge kezelhetőségre és motorproblémákra panaszkodott, így kijelenthető, hogy a Ferrari megsínylette a ritka levegő nyújtotta kihívásokat. Leclerc ráadásul az időmérőn a hátsó szárny működésével is szenvedett.

„A versenyre a DRS-problémát megoldottuk, kicseréltük a hátsó szárnyat. A motort illetően fennmaradtak problémáink, de ez nem magyarázza a lemaradásunkat. Dolgoznunk kell azon, hogy a rossz napjaink ne legyenek ennyire rosszak” – értékelt a leintést követően Leclerc.

A monacói pilóta elismerte, a verseny nehezebben alakult számukra, mint azt előzetesen gondolták.

„Minden versenyre a lehető legoptimistábban érkezem, de tudtam, hogy ez a verseny nehéz lesz. Arra azonban nem számítottam, hogy ekkora lemaradásunk lesz az előttünk lévőkhöz képest” – fogalmazott Leclerc, aki a szezon hátralévő két helyszínén, Brazíliában és Abu Dhabiban javulást vár a Ferraritól.

„Ez valószínűleg Spával együtt az egyik legnehezebb futamunk volt idén. Őszintén hiszem, hogy kivételes alkalom volt. A jövőre való tekintettel meg kell értenünk, ilyen körülmények között hogyan javulhatnánk” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc szerint Mexikó volt a Ferrari idei mélypontja
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!