Leclerc szerint Monzában még nehezebb dolga lesz a Ferrarinak - F1VILÁG.HU

Leclerc szerint Monzában még nehezebb dolga lesz a Ferrarinak

HIRDETÉS
Nem tudott a győzelemért harcolni a vasárnapi Holland Nagydíjon a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc, a monacói versenyző pedig attól tart, hazai versenyükön, a hétvégi Olasz Nagydíjon még nehezebb dolguk lesz.
Charles Leclerc Ferrari

Pedig a Ferrari bizakodva várta a zandvoorti futamot, a szombati időmérő edzésen ugyanis alig maradtak le a pole pozíciót megszerző Max Verstappentől. A versenyen viszont képtelenek voltak tartani a Red Bull tempóját, sőt, még a Mercedes is nagy falatnak bizonyult a Ferrari számára. Leclerc végül a versenyt megnyerő Verstappen, valamint George Russell mögött a 3. helyen ért célba.

Arra a kérdésre, hogy tehetett-e volna bármit azért, hogy megküzdjön Verstappennel a győzelemért, Leclerc lemondóan így felelt: „Nem igazán… Egyszerűen nem volt meg a tempónk. Nem voltunk elég gyorsak. Szóval erre fókuszálunk jelenleg, megpróbáljuk visszanyerni azt a sebességet, amit a szezon elején láttunk. Úgy tűnik, elveszítettük, különösen a hosszú etapokon hiányzik némi tempó.”

„Nyilván mindenki fejlődik, de a legutóbbi versenyeken jobban küszködtünk egy kicsit a versenytempóval. Most a Mercedes is harcban van, és nagyon gyorsak. Most is hihetetlenül gyorsak voltak, főleg a kemény keveréken. Úgy gondolom, a mi tempónk a lágyakon igazán jó volt az elején. Használt abroncsaink voltak, Maxnak pedig új, szóval szerintem a különbség annyi volt, amennyire számítottunk. De aztán az új közepes keverékkel lassabbak voltunk, mint vártuk.”

Leclerc hozzátette, „határozottan” meglepte a Mercedes teljesítménye, főleg a kemény keverékű abroncsokkal. A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén szünet nélkül Olaszországba látogat, a Ferrari hazai versenye következik Monzában. Bár a csapat nagyon várja már a hétvégét, Leclerc azt mondja, nehéz dolguk lesz.

„Sajnos papíron nem ez a legjobb pályánk. De nagyon várom már. Mindig rendkívüli támogatást kapunk. Ezt pedig nagyon várom. De azt gondolom, papíron egy kicsit nehezebb dolgunk lesz a teljesítmény szempontjából, mint ezen a hétvégén – sajnos.”

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto a vasárnapi verseny után szintén arról beszélt, meg kell érteniük, a legutóbbi három versenyen miért nem tudtak jó teljesítményt nyújtani.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!