Friss hírek

Leclerc szerint Mugellóban jobb lesz a Ferrari

GP TOSCANA FERRARI 1000 F1/2020 -  GIOVEDÌ 10/09/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc
1000. versenyére készül Mugellóban a Ferrari Forma-1-es csapata, Charles Leclerc pedig abban bízik, a Toszkán Nagydíjon valamivel versenyképesebbek lesznek, mint a legutóbbi két futamon.

A maranellói gárda kiábrándítóan szerepelt a Belga Nagydíjon, valamint múlt hétvégén, Monzában, ahol egyik autójával sem jutott el a kockás zászlóig.

A Ferrari nemcsak a motorerő hiányával, de az abroncsokkal és műszaki problémákkal is küszködött, Leclerc ráadásul egy vezetői hiba miatt esett ki a csapat első hazai versenyén, Monzában.

A fiatal monacói azt reméli, a kanyargósabb mugellói pályán jobbak lesznek az esélyeik.

„Az az érzésem, hogy jobb lehet a helyzet a teljesítmény tekintetében, mint a legutóbbi két hétvégén” – mondta Leclerc csütörtökön.

„Nagyon bízom abban, hogy pénteken megerősítést nyer az, amit gondolok, de alapvetően egy kicsit pozitívabb hétvégénk lehet. Majd meglátjuk, hogyan alakul.”

„Pár hónapja tartottunk itt egy filmforgatást. A nyak szempontjából elég nehéz volt egy ilyen pályán újraindulni, de most rendben kell, hogy legyen, hiszen azóta már jó néhány versenyen túl vagyunk.”

A Ferrari versenyzője azt mondja, nagyon nehéz időket élnek most át, ám mindent megtesz azért, hogy javuljon a helyzet.

„Egyértelműen nagyon más a kép most tavalyhoz képest. Csapatként sokkal többet küszködünk idén, de az biztos, hogy mindig többet lehet tanulni a nehéz időkben. Leszegett fejjel kell dolgoznunk, motiváltnak kell maradnunk – jelen pillanatban ez a legnehezebb.”

„De őszinte leszek, már önmagában az motiváló, hogy az ember a Ferrarinál vezet, szóval ezzel nem küszködöm annyira. Nagyon motivált vagyok, szeretnék jól szerepelni és fordítani a helyzeten.”

„Hosszú távra szóló szerződésem van a csapattal, és nagyon várom már, hogy megpróbáljunk fordítani a dolgokon. Nem túl könnyű időszak ez, de keményen dolgozunk, hogy visszakerüljünk az élre. Viszont úgy érzem, én magam rengeteget fejlődtem az idei szezonban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!