Friss hírek

Leclerc szerint nem fog zavart okozni a Ferrarinál a főnökváltás

A Ferrari Forma-1-es csapatának versenyzője, Charles Leclerc szerint nem fog zavart okozni az olasz istállónál az, hogy a téli időszakban új csapatfőnököt neveznek ki Maranellóban.

A Scuderia múlt héten jelentette be, a 2019-ben csapatfőnöknek kinevezett Mattia Binotto 28 év után távozik az istállótól – arról pedig, hogy ki veszi majd át a helyét, várhatóan januárban döntenek majd. A hírek szerint a legnagyobb eséllyel az Alfa Romeót irányító Fred Vasseur pályázik Binotto megüresedő helyére.

A csapat versenyzője, Charles Leclerc elárulta, hálás a svájci szakvezetőnek, aki elmondása szerint a kezdetekből fogva hitt és bízott benne.

Hirdetés
 

„Mattia felhívott, hogy bejelentse, befejezi. Tiszteletben tartom a döntését. És csak köszönetet mondhatok neki” – mondta a fiatal monacói versenyző. „Nyilvánvalóan kezdettől fogva hitt bennem, és nagyon-nagyon hosszú időre szerződést hosszabbított velem. Szóval a legjobbakat kívánom neki.”

„Most nyilvánvalóan rajtunk múlik, hogy a jövőre koncentráljunk, és megpróbáljunk jó döntéseket hozni, hogy jövőre nagyobb ellenfelei legyünk a Red Bullnak.”

Leclerc hozzátette, nem számít arra, hogy a csapatot megzavarja majd Binotto távozása.

„Hogy őszinte legyek, saját tapasztalatból én nem beszélhetek, soha nem volt csapatfőnökváltás, amikor én ugyanannál az istállónál versenyeztem. A csapatfőnöknek talán egy kis időbe telik majd, mire összecsiszolódik a rendszerrel és a Ferrarival, hiszen ez nyilván egy óriási csapat. De hiszem, hogyha jól csináljuk, akkor semennyire sem fogjuk megszenvedni ezt a pályán. Szóval meggyőződésem, hogy simán megy majd az átállás.”

A Ferrari ifjú pilótája arról is beszélt, nem lesz beleszólása abba, ki veszi át Binotto helyét, azt kizárólag a maranellóiak elnöke, John Elkann, illetve vezérigazgatója, Benedetto Vigna döntik el.

„Én nem fogom ezt kommentálni” – mondta, amikor arról kérdezték, lenne-e preferált választása. „És nyilván nem is az én döntésem, John és Benedetto hozzák meg ezt. Mi egyszerűen próbálunk a munkánkra fókuszálni a szimulátorban a csapattal, hogy a lehető legjobb autóval álljunk előre jövőre. De a döntést ők hozzák majd meg.”

Arra a kérdésre viszont, hogy Vasseur illene-e a Ferrari csapatába, Leclerc, aki korábban már többször dolgozhatott a francia szakemberrel, hozzátette: „A Ferrari nagyon más, mint az összes többi csapat. Én csak a Freddel való tapasztalataimról tudok beszélni, és azok nyilván jók. Már az alsóbb kategóriákban is dolgoztam vele, ahol hitt bennem, és mindig remek kapcsolatunk volt.”

„De ez nyilván nem kellene, hogy hatással legyen bármilyen döntésre. Ő mindig nagyon egyenes és nagyon őszinte volt. És ez olyasvalami, amit nagyon kedvelek Fredben. Hogy ő lesz-e az új csapatfőnök, vagy sem, azt nem tudom. Remélhetőleg a következő pár hónapban kiderül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!