Leclerc szerint Verstappent büntetni kellett volna Szingapúrban - F1VILÁG.HU

Leclerc szerint Verstappent büntetni kellett volna Szingapúrban

Charles Leclerc szerint veszélyes precedenst teremthet a Forma-1-ben az, hogy a kétszeres világbajnok Max Verstappen a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíjon büntetés nélkül megúszott egy vitás esetet.

A Red Bull versenyzőjét az időmérő edzés során három különböző incidens miatt is vizsgálat alá vonták, ám mindössze két megrovást kapott, büntetést nem. Az egyik legvitásabb eset kétségkívül az volt, amikor a holland pilóta megállt a bokszutca végén – feltartva versenytársait –, hogy helyet hagyjon maga előtt a pályán. A másik két esetben Verstappent ugyancsak feltartás miatt vizsgálták.

Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője elárulta, meglepte, hogy a címvédőt nem büntették meg a versenybírók.

„Egy kicsit meglepett a dolog, főleg a bokszutcával kapcsolatos eset, mert az rossz helyzeteket teremthet a jövőben” – mondta a Ferrari versenyzője. „Mindig nyíltan egyeztetünk erről az FIA-val, és próbáljuk elmagyarázni nekik az álláspontunkat, próbálunk fejlődni. Meggyőződésem, hogy a versenyzői eligazításon is beszélni fogunk erről.”

Verstappen akciójával kapcsolatban a Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton a versenyfelügyelők következetességének fontosságára hívta fel a figyelmet.

„Én nem igazán láttam az esetet. A bokszban voltam, amikor mindenki megállt, és nem láttam, mi történik elöl” – magyarázta a Mercedes pilótája. „Mindig törekszünk a fejlődésre, és szorosan együtt dolgozunk az FIA-val, hogy meglegyen a következetesség, és vannak azért különbségek, szóval tovább kell dolgoznunk ezen, ez nem kétséges.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!