Leclerc: Szolid alapokkal rendelkezünk 2022-re! - F1VILÁG.HU

Leclerc: Szolid alapokkal rendelkezünk 2022-re!

HIRDETÉS
A kiábrándító 2020-as év után idén a 3. helyen zárta a konstruktőri világbajnokságot a Ferrari Forma-1-es csapata. Charles Leclerc azt mondja, mindent megtesznek azért, hogy jövőre már újra a bajnoki címért csatázzanak.
YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 14: Charles Leclerc, Ferrari SF21 during the Abu Dhabi November testing at Yas Marina Circuit on Tuesday December 14, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

A maranellói gárda Leclerc és csapattársa, Carlos Sainz révén idén 5 dobogós eredményt is szerzett, noha a száguldó cirkusz szabályai nem sokat változtak az előző idényhez képest.

A fejlődés mégis szemmel látható volt, a Ferrari pedig nagy csatában végül le tudta gyűrni a McLarent 2021-ben, így a csapatok versenyében a 3. helyen zárt a Mercedes és a Red Bull mögött.

„Gratulálok a csapatnak a konstruktőri 3. helyhez. Nem volt könnyű a kemény tavalyi szezon után, és hatalmas köszönettel tartozunk mindenkinek a pályán és a maranellói gyárban, amiért olyan keményen dolgoztak, hogy ez megvalósulhasson” – mondta Leclerc.

„Carlos idén nagyszerű munkát végzett, és gratulálok neki az egyéni pontversenyben megszerzett 5. helyéhez.”

A monacói versenyző azt mondja, kőkeményen dolgoznak azért, hogy 2022-ben visszatérjenek a győztesek útjára.

„A 2021-es szezon befejeződött, a 2022-es pedig már most elkezdődik. Úgy gondoljuk, hogy szolid alapokkal rendelkezünk, és folytatjuk a munkát annak érdekében, hogy a következő évi világbajnokság során még előrébb harcolhassunk a mezőnyben.”

Leclerc gratulált a Forma-1 újdonsült bajnokának, Max Verstappennek is.

„Óriási gratuláció Maxnak is a bajnoki cím megnyeréséhez! Gyerekként, a gokartos időkben egymás ellen versenyeztünk. Kezdettől fogva tudom, mennyire gyors. Csak idő kérdése volt, hogy elérje ezt, igazán megérdemli!”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!