Leclerc-t és Sainzot is meg akarja tartani a Ferrari 2024 után - F1VILÁG.HU

Leclerc-t és Sainzot is meg akarja tartani a Ferrari 2024 után

2024 után is jelenlegi versenyzőivel szeretné folytatni a Forma-1-ben a Ferrari csapata — erről a maranellóiak elnöke, John Elkann beszélt a minap.

Charles Leclerc és Carlos Sainz szerződése is a 2024-es szezon végén jár le a csapatnál, és miközben előbbi versenyző többször nyilatkozta azt az idei évad során, nem sietős neki megállapodni a folytatásról, Sainz leszögezte, ő még a következő bajnoki idény kezdete előtt tudni akarja, a Ferrarinál folytatja-e 2025-ben.

A maranellói gárda 2023-ban a konstruktőri 3. helyen zárt, és mint minden szezonnak, a jövő évinek is győzelmi célokkal vág majd neki. John Elkann, a Ferrari elnöke pedig a minap egy interjúban kijelentette, Leclerc-t és Sainzot is szeretnék megtartani 2024 után.

„Sainz és Leclerc? Biztosan maradnak. A mi részünkről abszolút megvan az akarat, hogy velük folytassuk” — idézi a szakember szavait az Italpress hírügynökség. „A szezon kiábrándító volt, mivel a 3. helyen zártuk a bajnokságot. De az évad utolsó negyedében komolyan harcolni tudtunk a 2. helyért, és a Red Bull-lal is képesek voltunk versenyre kelni, és több rajtelsőséget is szereztünk.”

„Másfelől viszont, ami az egyéni küzdelmeket illeti, nem tudtunk versenyképesek lenni, köszönhetően a jó néhány ütközésnek, illetve balszerencsék sorozatának. Most újra neki kell rugaszkodnunk, a következő években pedig még keményebben kell nyomnunk annak reményében, hogy képesek leszünk győzelmekre váltani a rajtelsőségeket, és a bajnoki címért csatázhatunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc-t és Sainzot is meg akarja tartani a Ferrari 2024 után
Bahreini Nagydíj: A versenynap eseményei élőben
Leclerc nagyon bízik a Ferrari versenytempójában
Jól fizet a fogadóiroda Leclerc és Russell győzelmére (X)
Az elszúrt időmérő után erős versenyt remél Perez
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!