Leclerc-t meglepte, mennyire erős az AlphaTauri

Meglepte az AlphaTauri remek pénteki teljesítménye a Ferrari ifjú titánját, Charles Leclerc-t. A monacói csak a 7. legjobb idővel zárt pénteken, ám reméli, a mai időmérőre fel tudnak javulni.

Leclercnek nem volt sima edzésnapja Mexikóvárosban, a fiatal pilóta a nyitóedzésen a falnak is nekikoccant, ami miatt veszített némi pályaidőt, autójának hátulja ugyanis megsérült az incidensben.

A második edzésen aztán a Ferrari versenyzője motorgondokra panaszkodott, a nap végén pedig elárulta, voltak kisebb problémák, melyek hátráltatták őt.

Hirdetés
 

„Van néhány dolog a háttérben, ami miatt nem volt élvezetes vezetni, de semmi komoly, mindent kontroll alatt tartunk, szóval nincsenek nagy problémák” – mondta Leclerc a nap végén. „Egyszerűen csak egy kicsit nehezebb volt vezetni ilyen körülmények között.”

„Néha hiányzik egy kis nyomaték a kanyarkigyorsításokon, de semmi extra. Lesz majd egy értekezletünk később. A csapat tudja, mi is ez, de én még nem vagyok tisztában vele.”

Leclerc elárulta, a pályakörülmények sokat javultak a nap folyamán, ám nehéz megmondani azt, hogy hogyan állnak riválisaikhoz képest.

„Az edzések elég eltérőek voltak. Délelőtt nagyon poros volt a pálya, ami miatt rendkívüli módon csúszott, és nehéz is volt vezetni, főleg a féktávokon. A második edzésre viszont jelentősen javult az állapota, körről körre érezhető volt, hogy gyorsabb lettél. De még mindig nehéz összehasonlítani magunkat a többiekkel, nehéz megmondani, hol is állunk.”

A Ferrari versenyzője hozzátette, egy kicsit meglepte őket az AlphaTauri tempója: Pierre Gasly a 6. legjobb idővel zárt, és Yuki Tsunoda is alig néhány századdal volt csak lassabb Leclerc-nél.

„Furcsa, mert úgy érkeztünk meg ide, hogy azt gondoltuk, elég versenyképesek leszünk, de valójában az AlphaTauri tűnik nagyon versenyképesnek. A Honda általában ütőképes, és a McLaren is odateszi majd magát, szóval nagyon-nagyon szoros lesz szombaton.”

„Arra kell koncentrálnunk, hogy a lehető legjobb kört összerakjuk. Ha ez sikerül, meggyőződésem, hogy jó munkát végezhetünk ezen a hétvégén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc-t meglepte, mennyire erős az AlphaTauri
Norris: Verstappen a valaha volt egyik legtehetségesebb versenyző a Forma-1-ben
Jót röhögtek Norrisék a versenytársak gyerekkori fotóin [Videó]
Albon azt mondja, készen áll a visszatérésre
Az új motorérának is a Petronasszal közösen vág neki a Mercedes
A nap képe: Nem léteztek még a gumimelegítő paplanok? Ecclestone akkor is megoldotta!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!