Költségplafon-ügy

Leclerc-t meglepte, mennyire szoros a mezőny Hollandiában

Charles Leclerc szerint izgalmas Forma-1-es időmérő edzésre van kilátás a Holland Nagydíjon, ahol pénteken a Ferrari mögött kisebb meglepetésre a Mercedes és a McLaren sorakozott fel. A monacói pilóta még nem teljesen elégedett az autójával.

Ígéretesen kezdődött a Forma-1-es szezon tizenötödik, hollandiai hétvégéje a Ferrari számára, ami Charles Leclerc vezetésével péntek délután kibérelte a tabella két első helyét Zandvoortban. Leclerc 1:12,345-ös körrel állt az élre a második szabadedzésen, míg csapattársa, Carlos Sainz mindössze négy ezredmásodpercre követte őt, így a vörösök kétségkívül bizakodva térhetnek ma nyugovóra. Leclerc-t kissé meglepte, hogy a Ferrari mögött nem a Red Bull, hanem a McLaren és a Mercedes sorakozott fel második és harmadik erőnek. A három gyártó egy tizedmásodpercen belül zárta az FP2-t.

„Összességében hihetetlenül szoros a helyzet. Kisebb meglepetés mindenkit ennyire közel látni, a szombat így nehéz lesz. Mi mindenesetre arra készülünk, hogy még előrébb lépünk. Az autóm egyensúlya ma nem volt az igazi, remélhetőleg holnapra ezen sikerül javítanunk” – értékelt Leclerc, aki az autója egyensúlyával egyelőre elégedetlen.

Hirdetés
 

„Meggyűlt a bajom az egyensúllyal. Kanyarodás közben jelentős alulkormányzottságot tapasztaltam, kanyarkijáratokon pedig könnyen megcsúszott az autó, mivel a csúcspontig nem sikerült eléggé befordítani. Ezen még dolgoznunk kell, de hiszem, hogy sikerül majd előrébb lépnünk” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc-t meglepte, mennyire szoros a mezőny Hollandiában
Schumacher: A Russell-lel való ütközés kinyírta a versenyemet
A Red Bull nagyon magabiztosan várja az FIA vizsgálatának eredményét
Dühbe gurult a Haas Magnussen kiintése miatt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!