Leclerc-t motiválja, hogy legyőzze Sainzot - F1VILÁG.HU

Leclerc-t motiválja, hogy legyőzze Sainzot

HIRDETÉS
A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc azt mondja, ösztönzőleg hat számára az, hogy Carlos Sainz személyében egy igazán erős csapattársat kapott.
2021 FERRARI TEAM LAUNCH  - MARANELLO 26/02/2021
credit: © Scuderia Ferrari Press Office Mattia Binotto, Carlos Sainz, Charles Leclerc

A maranellói gárdánál Sebastian Vettel helyét Sainz vette át, Leclerc pedig az elmúlt években a négyszeres világbajnok ellen is igazán határozottan versenyzett.

A két ifjú versenyző célja természetesen az lesz a következő években, hogy az élre repítsék a Ferrarit, ehhez azonban komoly csapatmunkára lesz szükség.

Leclerc nemrég mesélt arról, hogyan szeretett bele még kisgyerekként a száguldásba.

„3 és fél éves koromban kezdtem el versenyezni. Édesapám meglátogatta a legjobb barátját, Philippe Bianchit, Jules Bianchi édesapját, akinek volt egy gokartpályája Brignoles-ban” – mondta Leclerc.

„Itt tettem meg az első köreimet, és rögtön beleszerettem ebbe a sportba. A hazafelé úton rögtön mondtam is apukámnak, hogy ezzel akarok foglalkozni, ha felnövök. Beleszerettem ebbe a sportba.”

„A Ferrari olyan, mint egy család. Együtt éljük meg a nehéz és szép időket. Egy csapat vagyunk!”

Leclerc azt mondja, természetesen mindent megtesz azért, hogy jobb legyen Sainznál, ugyanakkor a Ferrari érdekeit kell szem előtt tartaniuk az előttünk álló idényben.

„Azért vagyok itt, hogy legyőzzek mindenkit, és tudom, hogy a csapattársam az egyetlen a rajtrácson, akinek ugyanolyan autója van, mint nekem.”

„Kihívást jelent, de számomra épp ettől olyan izgalmas ez a sportág. Mert hajtjuk egymást, hogy mindig többet érjünk el. Mert végsősoron a legfontosabb az, hogy a Ferrari nyerjen.”

Hirdetés

Leclerc azt mondja, őt ösztönzi az, ha van egy erős csapattársa a másik autóban.

„Azt tapasztaltam, hogy mindig vannak versenyek, melyeken a csapattársad gyorsabb nálad, és persze olyanok is, ahol lassabb. De valahányszor gyorsabb volt nálam a csapattársam, mindig volt valami… 

Manapság rengeteg adat áll rendelkezésünkre a Forma-1-ben, mindig ki lehet elemezni, hogy a másik mit csinál másképp, mindig lehet fejlődni.”

A monacói versenyző abban bízik, idén több esélyük lesz a jó szereplésre, mint 2020-ban.

„Többé-kevésbé tudjuk, hogy vannak pozitív dolgok ezzel az autóval kapcsolatban. Rengeteg munkát fektettek bele, hogy javítsanak rajta. És miután mindenki elvégezte a dolgát, látni fogjuk, hogyan mennek a dolgok a pályán. Szóval igen, remélem, hogy hamarosan ismét harcban leszünk!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!