Friss hírek

Leclerc „tiszteletben tartja” a Ferrari döntését, ha lecserélik Vettelt

A Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc azt mondja, szívesen folytatná Sebastian Vettel csapattársaként a Forma-1-ben, ha az olasz istálló úgy dönt, meghosszabbítja a német pilóta szerződését. Ha viszont a Scuderia változtatni akar, Leclerc tiszteletben tartja majd a döntést.

Vettel szerződése a 2020-as idény végén lejár Maranellóban, és bár Mattia Binotto csapatfőnök nemrég azt mondta, szeretnék, ha a négyszeres világbajnok náluk maradna, nincs még döntés a folytatásról.

Charles Leclerc tavaly lett Vettel csapattársa, miután Kimi Räikkönen helyét vette át a Ferrarinál. A monacói azt mondja, jól kijön Vettellel, de bárhogy dönt a csapat, elfogadja.

Hirdetés
 

„Ami engem illet, én jól kijövök vele, de tiszteletben tartom a Ferrari döntését, ha esetleg változtatni akarnak” – mondta a 22 esztendős versenyző Melbourne-ben.

Vettel és Leclerc a 2019-es idény során több alkalommal is egymásnak feszült a versenypályán, Brazíliában pedig össze is ütköztek. Ennek ellenére Leclerc azt mondja, „mindig jó volt a kapcsolata” Vettellel.

„Nyilván voltak trükkös pillanatok az elmúlt évben, de a kapcsolatunk nem változott, ami szerintem jó dolog. Mindketten elég érettek vagyunk már ahhoz, hogy különválasszuk azt, ami a pályán és azon kívül történik.”

„Szerencsés vagyok, hogy hosszú távra szól a szerződésem, örülök, hogy ebben a helyzetben lehetek. És igazából átérzem most az ő helyzetét, hiszen az elmúlt 2 évben nekem is csak egyéves szerződéseim voltak. De nem hiszem, hogy ez kizökkenti majd őt. Nagyon erős versenyző, és arra számítok, hogy nagyon erős lesz idén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!