Leclerc: Több ilyen versenyre lenne szükség! - F1VILÁG.HU

Leclerc: Több ilyen versenyre lenne szükség!

A pole pozícióból rajtolva végül a 2. helyen ért célba a Forma-1-es Las Vegas-i Nagydíjon Charles Leclerc, és bár kicsit csalódott, hogy nem lett meg a győzelem, elmondása szerint rendkívüli módon élvezte az éjszakai száguldást.

Leclerc már a rajtot követően óriási csatába került Max Verstappennel, aki egy vitatott manőver után el tudott menni mellette az 1-es kanyarban — a Ferrari pilótája azonban később visszaelőzte a hollandot, és úgy tűnt, jó eséllyel pályázik a diadalra.

A 26 esztendős versenyző azonban végül alulmaradt Max Verstappennel szemben — nem volt szerencséje a második biztonsági autós szakaszkor, ez pedig megbosszulta magát a végén. Leclerc viszont egy remek előzést bemutatva megkaparintotta a 2. helyet Sergio Perez elől, a leintés után pedig azt mondta, úgy érzi, minden tőle telhetőt megtett.

„Micsoda verseny volt, rendkívül élveztem. Persze csalódott vagyok, hogy csak 2. lettem, de végül ez volt a legjobb, amit elérhettünk ma” — fogalmazott a Ferrari ifjú versenyzője. „A rajt elég nehéz volt, mert szerintem Maxnak is veszített némi tapadást belül, emiatt pedig kívülre csúsztam, de aztán megvolt a tempónk, visszaelőztük őt, és összességében nagyon erősek voltunk, szóval nagyon jó versenyt futottunk.”

„A biztonsági autóval egy kicsit balszerencsénk volt. Kiálltunk a bokszba, mert nem tudtuk, a többiek mire készülnek, szóval rámentünk a pályapozícióra, megtartottuk az 1. helyet, és így a vége felé nehéz dolgunk volt a használtabb gumikon. De szereztünk egy 2. helyet, sokat csatáztunk, és őszintén szólva nagyon élveztem.”

„Szerintem szükségünk is volt egy ilyen küzdelmes versenyre, a hétvége nem indult jól, de nagyon örülök, hogy így végződött. Ez egy hihetetlen sportág, ma pedig… Nem is lehetett volna jobb első versenyünk itt, Vegasban. Hihetetlen az energiája ennek a városnak, és nagyon-nagyon örülök, élveztem a versenyt.”

„Sajnálom, hogy csak 2. lettem, mindent beleadtam, de meggyőződésem, hogy mindenki lenyűgözően szórakozott a versenyt látva, én nagyon-nagyon élveztem, több ilyen futamra lenne szükség, mert nagyon élvezetes volt.”

A Forma-1-es világbajnoki sorozat jövő hétvégén zárul Abu Dhabiban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!