Leclerc több mint 100 kört tett meg Fioranóban - F1VILÁG.HU

Leclerc több mint 100 kört tett meg Fioranóban

HIRDETÉS
Kedden ismét Forma-1-es versenyautó volánja mögé ülhetett a Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc. A monacói versenyző a csapat 2018-as autójával hangolt az új idényre.
F1 TEST FIORANO - MARTEDì 26/01/21 - CHARLES LECLERC 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office

Leclerc nemrég még karanténját töltötte Monte-Carlóban, miután két hete megfertőződött a koronavírussal, kedden azonban már szolgálatra készen jelentkezett a Ferrari házi tesztpályáján, Fioranóban.

A fiatal pilóta több mint 100 kört tett meg a Ferrari 2018-as, SF71H kódjelű versenyautójával, a körözés mellett pedig rajtgyakorlatok is a feladatok között szerepeltek.

„Nagyszerű volt újra autóba ülni, sőt, ami azt illeti, briliáns!” – mondta lelkesen Leclerc. „Újra látni a szerelőimet, felvenni a versenyzői ruhát, elvégezni a szokásos bemelegítő rutinomat, felvenni a sisakot, beülni az autóba és megnyomni a start gombot… a Ferrari-motor hangja mindig varázslatos!”

„Egyszerűen tökéletes nap volt, elvégeztünk minden tervezett programot. Nagyon jól éreztem magam! Most átadom az autót Carlosnak, és sok szerencsét kívánok neki!”

Szerdán ugyanis a Scuderia új igazolása, Carlos Sainz lesz szolgálatban: a spanyol szintén a 2018-as Ferrarival körözhet majd, ez lesz az első alkalom, hogy az olasz istálló F1-es versenygépével körözhet.

Fotók Leclerc tesztjéről:

Videó a tesztnapról:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!