Leclerc: Többet nem fogunk ütközni Vettellel

Charles Leclerc, Ferrari Sebastian Vettel
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari fiatal versenyzője, Charles Leclerc biztos benne, ő és csapattársa, Sebastian Vettel is tanultak a tavalyi Brazil Nagydíjon történtekből, és még egyszer nem fognak összeütközni egymással.

A monacói pilóta tavaly lett Vettel csapattársa a Ferrarinál, remek teljesítményével pedig számos alkalommal tört borsot a német orra alá.

A két pilóta házon belüli csatája többször is feszültségeket szült, ez Interlagosban csúcsosodott ki, amikor Vettel és Leclerc a csata hevében összeütköztek egymással.

Leclerc az Autosport International 2020 című rendezvényen hétvégén azt mondta, meggyőződése, hogy mindketten tanultak a történtekből.

„Győzni akarunk, és nagyon versenyképesek vagyunk, a pályán pedig néha lehetnek súrlódások” – fogalmazott a 22 esztendős versenyző.

„De elég érettek vagyunk ahhoz, hogy tudjuk, ami a pályán történik, az ott is marad, és a pályán kívül más emberek vagyunk. Úgy gondolom, a legfontosabb dolog az, hogy jól tudunk együtt dolgozni, főleg a pályán kívül, hogy javítsunk az autón, amennyire csak lehet, és ne lépjük át a határokat a pályán, ahogy történt az Brazíliában.”

„Azt hiszem, mindkettőnk számára jó lecke volt, és nem fog újra megtörténni.”

„Voltak helyzetek, amikor nem igazán értettük meg egymást. De azt gondolom, soha nem túl jó egy incidens után azonnal beszélni a dolgokról. Szóval hagytunk időt magunknak, és Oroszország után, Japánban újra leültünk és megértettük egymást, és mindketten fejlődtünk ennek a tapasztalatnak köszönhetően.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!