Friss hírek

Leclerc: Többet vártam, de vannak pozitívumok

A 7. helyen ért célba, így ismét pontokat szerzett a Ferrarinak az olasz istálló ifjú titánja, Charles Leclerc. A monacói az időmérőn elért pozícióját nem tudta tartani, mégis úgy érzi, vannak pozitívumai a futamnak.

Leclerc a 4. leggyorsabb volt a szombati időmérő edzésen, az Eifel Nagydíj vasárnapi futamán azonban sokat küszködött az abroncsokkal.

A Ferrari versenyzője szerint újfent bebizonyosodott, hogy a Ferrari kevés üzemanyaggal jobban kezelhető, mint a versenytávon.

„Kevés üzemanyaggal többet tudunk kihozni az autóból, mint a versenyen. Ezt láthattuk ma is” – mondta a monacói tehetség.

„A ritmus nem volt olyan rossz a közepes keverékű gumikon. De a lágy keverék valami katasztrófa volt a futam elején, annyira szemcsésedtek az abroncsok… A verseny második fele már jobban ment.”

A verseny során Leclerc és versenymérnöke között intenzív kommunikáció folyt. A kérdés az volt, hogy a monacói kiálljon-e ismét a bokszba. Leclerc ezt nem akarta, attól félt ugyanis, hogy az újabb szett gumival nem tud majd mit kezdeni.

„Ez egyszerűen túl kockázatos volt számomra. Láthattuk, hogy a többieknek is problémáik voltak a friss gumikkal. Szóval ez volt a legjobb stratégia az volt, amit választhattunk.”

„Alapvetően én többre számítottam. Gyorsabbnak kellett volna lennünk, főleg a verseny első felében. De reménykedhetünk a közepes gumikon látott tempó miatt, ez abszolút pozitív jel volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!