Leclerc: Tovább kell fókuszálnunk a versenytempóra - F1VILÁG.HU

Leclerc: Tovább kell fókuszálnunk a versenytempóra

Az ígéretes rajtpozíció ellenére nem tudott jó versenyt futni a Forma-1-es Brit Nagydíjon Charles Leclerc és a Ferrari csapata.

A monacói pilóta a 4. helyről vágott neki a silverstone-i versenynek, az élmezőnyből pedig elsőként állt ki kerékcserére, később pedig több pozíciót is veszített – elmondása szerint azért, mert a kemény keverékű gumikkal képtelen volt jó tempót autózni. Második kerékcseréje után aztán Leclerc igyekezett felzárkózni, ám nem tudott sokkal előrébb jutni – végül legalább a pontszerzés összejött, hiszen a 9. helyen intette le a kockás zászló.

„Hiányzott ma a tempónk, és kemény verseny volt” – mondta a monacói versenyző. „Hamar kiálltunk, és veszítettünk néhány pozíciót, mivel nem tudtam jó ritmust autózni a kemény gumikkal.”

„Aztán a bokszba hajtottunk újra egy új szett közepes keverékért, és sikerült nyernem néhány helyet az újraindításnál. De aztán beragadtunk a DRS-vonatba Alex [Albon] mögött.”

Leclerc hozzátette, bőven voltak leckék ezen a hétvégén, ami azonban nyilvánvaló, hogy a versenytempón mihamarabb javítaniuk kell: Van néhány dolog, amit felül kell vizsgálnunk, de leginkább a versenytempóra fogunk fókuszálni.”

Leclerc csapattársa, Carlos Sainz a 10. helyen futott be a másik Ferrarival.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!