Friss hírek

Leclerc tudja, Monzában is szenvedni fognak

A hétvégi Olasz Nagydíjon is nehéz dolga lesz a Ferrari Forma-1-es csapatának – mondja Charles Leclerc, aki a vasárnapi Belga Nagydíjon csak a 14. helyen tudott célba érni.

A Ferrari kiábrándítóan szerepelt Spa-Francorchamps-ban, ahol az elmúlt két évben Sebastian Vettel és Leclerc révén is győzni tudott.

A maranellói versenygépek már az időmérőn sem voltak ütőképesek, és bár a futam első szakaszában Leclerc javított néhány pozíciót, egyre hátrébb csúszott, és az alternatív stratégia sem működött számára.

„Nagyon nehéz napunk volt” – mondta a monacói pilóta.

„Nagyon jól rajtoltam, és nyertem is néhány pozíciót az 5-ös kanyar előtti szélárnyéknak köszönhetően, de aztán elkezdtek rosszra fordulni a dolgok. Először is, mindkét kerékcsere során időt veszítettünk bizonyos problémák miatt.”

„A második etapban tudtuk, hogy nem tudunk csodát tenni, szóval látva a pozíciónkat, és az előttünk lévő „vonatot”, miközben nem volt lehetőség az előzésre, úgy döntöttünk, hogy megpróbálunk valami mást, és kiállunk másodszor is a bokszba.”

„Kár, hogy nem működött, de végső soron nem volt meg a tempónk, amire szükségünk lett volna.”

Leclerc tisztában van azzal, a hétvégén, Monzában is nehéz dolguk lesz, hiszen nincs meg a kellő motorerő ahhoz, hogy jó eredményekért harcoljanak hazai versenyükön. A fiatal pilóta viszont reméli, a második olaszországi versenyen már erősebbek lesznek.

„A következő verseny is nehéz lesz számunkra, de remélhetőleg Mugellótól kezdve javul a helyzet. Egységesnek kell maradnunk, reagálnunk kell, és kőkemény munkára lesz szükség, hogy visszatérjünk oda, ahol korábban voltunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!