Leclerc tudja, nem szabad elszállnia a bakui sikertől - F1VILÁG.HU

Leclerc tudja, nem szabad elszállnia a bakui sikertől

HIRDETÉS
Fotó: Alfa Romeo Sauber

Az Alfa Romeo Sauber újonc versenyzője, Charles Leclerc elárulta, hiába a bakui parádés eredmény, továbbra is két lábbal a földön kell járnia.

Leclerc a 6. helyen fejezte be az Azeri Nagydíjat, ezzel Forma-1-es pályafutása első pontjait szerezte úgy, hogy a versenyt a 13. helyről kezdte meg.

Az ifjú versenyző már a kvalifikáción is remekelt, hiszen magabiztosan jutott tovább a Q2-be, a futamon pedig nem hibázott.

Leclerc mindazonáltal pontosan tudja, nem szabad elszállnia.

„Legyünk reálisak, ez nem fog minden versenyen megtörténni” – mondta az ifjú monacói.

„Való igaz, a bakui hétvégén mindent jól csináltunk, minden remekül ment, de senki sem számíthat ugyanerre legközelebb. Hülyeség lenne.”

„Nem számíthatunk rá, ugyanakkor dolgozni fogunk azért, hogy hasonlóan jó eredményeket érjünk el a jövőben.”

A Sauber csapatfőnöke, Fred Vasseur szerint a bakui 6. hely fontos lépés volt Leclerc pályafutásában.

„Továbbra is a földön kell járnunk. A szezon elején mindenki szupersztárnak tartotta őt, de aztán sehol sem volt. Le kell higgadnunk, a feladatunkra kell fókuszálnunk, és lépésről lépésre kell haladnunk” – mondta a szakember a Motorsport.com kérdésére.

Hirdetés

„De meggyőződésem, hogy nem száll el magától – ha pedig mégis, majd én közbelépek. De a verseny során mindig a legjobbkor volt a legjobb helyen. Szerintem az önbizalma szempontjából ez egy remek előrelépés.”

Vasseur hozzátette, a bakui eredmény nemcsak a szerencsének volt köszönhető, Leclerc igazán „meggyőző” teljesítményt nyújtott, és végig „következetes” volt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!