Leclerc tudja, Sainz már sok csapatfőnökkel egyeztet - F1VILÁG.HU

Leclerc tudja, Sainz már sok csapatfőnökkel egyeztet

HIRDETÉS
Egyáltalán nem aggódik Carlos Sainz jövője miatt a spanyol versenyző jelenlegi csapattársa, Charles Leclerc, akinek tudomása van arról, a rutinos versenyző több Forma-1-es istálló főnökével is egyeztet már.
Carlos Sainz & Charles Leclerc, Ferrari

Február elején derült ki, Sainznak az idei szezont követően távoznia kell a Ferraritól, helyére ugyanis Lewis Hamiltont szerződtette le a maranellói istálló 2025-re. Azt egyelőre még nem tudni, Sainz hol folytatja pályafutását a következő idényben, ám a pletykák szerint a Mercedes, az Aston Martin, a Sauber [később Audi], sőt, akár a Red Bull ülésére is esélyes lehet.

A múlt heti Ausztrál Nagydíjon győztes pilótáról csapattársa, Charles Leclerc is elismerően beszélt Melbourne-ben — azt mondta, nem félti Sainzot, mert biztos, hogy számos kérője lesz majd.

„Szerintem mindenki tudja a paddockban Carlos értékét. Ő az egyik legmagasabbra rangsorolt versenyző a paddockban” — mondta a monacói versenyző. „És rendkívül erős volt minden alkalommal, amikor Forma-1-es autóban ül. Többször is megmutatta ezt már. Szóval nem gondolom azt, hogy alulértékelt lenne. Szerintem mindenki tudja, mit ér Carlos.”

„Ezért is mondtam el számos alkalommal, hogy nem túlságosan aggódom a jövője miatt, mert biztos vagyok benne, hogy sok-sok csapatfőnök már… ő nem fogja ezt elmondani, de biztosan beszélgetnek már vele! És meggyőződésem, hogy számos lehetősége lesz, egyszerűen csak a legjobb döntést kell meghoznia karrierje szempontjából.”

Maga Sainz vasárnapi győzelmét követően arról beszélt, az újabb diadal kétségkívül remek ajánlólevél lesz — ám úgy gondolja, nem feltétlenül kell bizonyítania a többi csapatfőnöknek, hogy mire képes. 

„Azt gondolom, nagyjából mindenki tudja, mire vagyok képes. Magamért versenyzem” — fogalmazott. „Azért versenyzek, hogy bizonyítsam magamnak, hogy képes vagyok győzni, valahányszor versenyképes autót kapok, és valahányszor esély kínálkozik a győzelemre egy hétvégén. Nem azért versenyzek, hogy bizonyítsam a csapatfőnököknek vagy másoknak, hogy mennyit érek. Azért versenyzek, hogy bizonyítsam magamnak, ha jó autót kapok, el tudom végezni a feladatot. Ez a mentalitásom és hozzáállásom, és így is marad az év hátralévő részére.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc tudja, Sainz már sok csapatfőnökkel egyeztet
A rajtkiugrásokról egyeztetnek az F1-es csapatok
Összetűzés, majd ellentmondás a Ferrari két pilótája között
Sainz balesete miatt került nehéz helyzetbe Russell az időmérőn
Piastri: Gyors autók vannak mögöttünk!
Hamilton a 18. rajthelyéről: Sz*r ügy

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!