Leclerc úgy érzi, érettebb versenyzőként térhet vissza 2023-ban - F1VILÁG.HU

Leclerc úgy érzi, érettebb versenyzőként térhet vissza 2023-ban

HIRDETÉS
Azok után, hogy 2022-ben nem sikerült elhódítania a világbajnoki címet, Charles Leclerc idén természetesen újult erővel tér vissza a versenypálya – cél pedig az, hogy a legjobb legyen a legjobbak között!
FERRARI F1 GP BRASILE DOMENICA 13/11/2022 credit @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

A monacói versenyző ötödik szezonját kezdi meg a Ferrari színeiben, és bár az F1-es idény csak március 5-én kezdődik el, némi pihenőt követően Leclerc már most gőzerővel készül az új idényre. Az elmúlt időszakban például a Dolomitokban készült egy kis edzéssel, melyről egy kisfilmet is közzétett saját YouTube-csatornáján.

Ebben beszélt arról, hogy mennyire a győzelem motiválja őt, és próbál a lehető legfelkészültebben autóba ülni 2023-ban.

„Persze vannak napok, amikor nem különösebben örülök annak, hogy edzeni kell menni, de ilyen az élet, ez is része a játéknak” – mondta a monacói versenyző. „És a győzelem az, ami motivál engem. 2022-ben nem jött össze, de azt tervezem, hogy idén megcsinálom!”

„A lehető legjobban fel kell készülnünk, és az edzés is része ennek. Fittnek kell lenni az autóban, és egyszerűen mindent beleadunk azért, hogy a legjobbak legyünk a pályán – ez az, ami motivál.”

Arra a kérdésre, hogy más mentalitással várja-e az új szezont tavalyhoz képest, Leclerc így felelt: „Azt gondolom, én is érettebbé válok… Az ember minden egyes F1-ben eltöltött idénye során tanul új dolgokat, szóval változik versenyzőként.”

„Hogy van-e olyan dolog, amin különösebben változtattam-e, mondván, hogy ’oké, ezen változtatnom kell’, nos, nem igazán. Csupán apró fejlődésekről van szó. Az ember minden egyes hibája után tanul, fejlődik, szóval én is érettebbé váltam. De nincs különösebb változtatás.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!