Friss hírek

Leclerc úgy érzi, jók lesznek a győzelmi esélyeik

Eredményesnek értékelte a Forma-1-es Mexikói Nagydíj pénteki napját a Ferrari versenyzője, Charles Leclerc, aki úgy érzi, reális esélyük van a győzelemre a hétvégén.

Míg csapattársa, Sebastian Vettel az élen zárta a nyitónapot, addig Leclerc a 3. pozícióban fejezte be a második gyakorlást. A monacói elárulta, persze van még hová fejlődniük, ám úgy érzi, megvan bennünk a potenciál ahhoz, hogy az elsőségért szálljanak harcba vasárnap.

„Pozitív pénteket zárt a csapat. Az időmérős teljesítményünk jó, és az autó igazán versenyképesnek tűnik itt” – fogalmazott a 22 esztendős versenyző.

„Nekem az első edzés jól ment, a második viszont trükkösebb volt. Küszködtem egy kicsit az autó egyensúlyával, és szeretnék még javítani a vezetésemen is. A tapadás alapvetően elég gyenge ezen a pályán, mivel annyira magas a tengerszint feletti magasság, a leszorítóerő pedig nem olyan hatékony, mint más pályákon.”

Leclerc szerint a győzelmi esélyek szempontjából nagyon fontos lesz az, hogy jól szerepeljenek az időmérőn, és az élről kezdhessék meg a vasárnapi száguldást.

„Ahhoz, hogy győzzünk itt, jó rajtra lesz szükség, és meg kell őrizni a vezetést az 1-es kanyarig. Az, ha valaki mögött vagyunk, hátrányt jelent itt, hiszen hűtési gondokkal nézünk szembe. Szóval döntő lesz az, hogy erős teljesítményt nyújtsunk az időmérőn.”

„Ellenfeleink nagyon erősek, és majd meglátjuk, hogyan állunk szombaton. De bízunk a bennünk rejlő potenciálban, és készen állunk arra, hogy ismét mindent beleadjunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!