Leclerc úgy érzi, le tudja majd rázni a Red Bullokat - F1VILÁG.HU

Leclerc úgy érzi, le tudja majd rázni a Red Bullokat

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc szerint ütőképes lesz versenyautója a mai futamon is, így jó eséllyel pályázhatnak a győzelemre Miamiban.
GP MIAMI F1/2022 - SABATO 07/05/2022 Charles Leclerc

A monacói versenyző idei harmadik pole-ját szerezte Floridában: két tizedmásodperccel bizonyult gyorsabbnak, mint saját csapattársa, Carlos Sainz. A második rajtsorban a két Red Bull foglalhat helyet, Leclerc azonban rögtön az időmérő után arról beszélt, nehéz lesz legyűrni az energiaital-gyárosokat, az RB18-asok végsebessége ugyanis igencsak ütőképes az egyenesekben.

A kvalifikációt követő sajtótájékoztatón a vb-éllovas ugyanakkor azt mondta, nagyon bizakodóan várja a versenyt, a Ferrari autója ugyanis rendkívül ütőképes.

„Nagyon magabiztos vagyok. Ez egy nagyon erős csomag. Többé-kevésbé minden körülmény közepette jól működik a szezonkezdet óta” – fogalmazott. „Ez pedig jó jel a jövőre nézve. De ahogy már számos alkalommal elmondtam, a fejlesztések idén nagyon-nagyon fontosak lesznek.”

„Volt néhány újítás itt is, ezekkel a jó irányba indultunk tovább. És remélhetőleg lesz még néhány fejlesztésünk a szezon során ahhoz, hogy az élen maradjunk.”

Arra a kérdésre, hogy mennyire optimista a mai versennyel kapcsolatban amiatt, hogy az első sorban csapattársa, Sainz foglalhat helyet mellette, Leclerc így felelt: „Határozottan jobb így! Úgy értem, mindkét autónk nagyon versenyképes. Szóval Carlos és én nagyon versenyképesek vagyunk.”

„Nagyszerű dolog ez a csapat számára. És igen, nyomni fogjuk azért, hogy ugyanezekben a pozíciókban érjünk célba vasárnap.”

Leclerc beszélt arról is, reményei szerint a Red Bullok nem tudnak majd elég közel kerülni hozzájuk az egyenesekben.

„Természetesen közel vannak hozzánk, szóval nagyon nehéz lesz, de előnyben vagyunk a kanyarokban, így remélhetőleg túl messze lesznek ahhoz, hogy előzési lehetőség kínálkozzon számukra az egyenesben. Majd kiderül vasárnap, de az autó tempója igazán erős. Magunkra fókuszálunk majd, és meglátjuk, hogy állunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!