Friss hírek

Leclerc úgy érzi, „nem fair”, amit a Ferrari csinált

Nehezen emésztette meg a Ferrari taktikai döntését Szingapúrban az olasz istálló ifjú versenyzője, Charles Leclerc.

A monacói tehetség azok után, hogy Belgiumban és Olaszországban is győzni tudott, megszerezte a rajtelsőséget a Szingapúri Nagydíjon, a futam első felében pedig abszolút kontroll alatt tartotta a versenyt.

A 3. helyen autózó Sebastian Vettellel viszont elkezdett taktikázni a Ferrari: a német az élmezőny tagjai közül elsőként hajtott a bokszba, végül Lewis Hamiltont, illetve csapattársát is maga mögé utasította, majd megnyerte a versenyt.

Az első biztonsági autós periódus során Leclerc a csapatrádión keresztül fejezte ki nemtetszését a taktikával kapcsolatban.

„Leszegem a fejem, és így is lesz a leintésig. Csak tudatni akarom veletek, hogy mit gondolok erről” – mondta a monacói.

„Hogy teljesen őszinte legyek, nem igazán értem Vettel elévágását. De majd a futam után megbeszéljük.”

Később, a második biztonsági autós periódus során aztán Leclercnek mondták, vigyázzon az erőforrására a futam hajrájában.

„Igen. Nem fogok semmi hülyeséget csinálni” – válaszolt a 21 esztendős versenyző. „Nem ez a célom. Én is kettős győzelmet akarok, csak azt gondolom, ez nem fair. De nem fogok hülyeséget csinálni.”

A verseny után Leclerc azt mondta, beszélni fog csapatával a történtekről.

„Nyilván nehéz így elveszíteni egy győzelmet, de alapvetően ez egy kettős győzelem a csapat számára, aminek nagyon örülök” – fogalmazott.

„Ez az első kettős győzelmünk idén, és az összes srác megérdemli. Amikor megérkeztünk ide, a dobogóban reménykedtünk, és egy kettős győzelemmel távozunk – szóval boldog vagyok.”

„Ami viszont engem illet, csalódott is, de mindenki más az lenne. Néha így megy ez, de megerősödve fogok visszatérni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!