Friss hírek

Leclerc: Valamit muszáj lesz találnunk a versenyre…

1,3 másodperces lemaradással a 9. helyen zárta a Forma-1-es Olasz Nagydíj második szabadedzését Charles Leclerc, és bár a monacói szerint a Ferrari időmérős tempója nem is olyan rossz, a vasárnapi futamra muszáj lesz találniuk valamit.

A Ferrarinak egyértelműen nincs esélye a győzelemre és a dobogós eredményre hazai versenyén, Monzában – az istálló célja legfeljebb a tisztes helytállás, illetve a folyamatos fejlődés lehet.

Sebastian Vettel a pénteki nyitónap után azt mondta, az SF1000-es lényegében kezelhetetlen Monzában, Charles Leclerc viszont valamivel pozitívabban nyilatkozott.

A monacói szerint sok a tennivaló, az időmérős tempójuk azonban a vártnál jobb.

„Szerintem egy kicsit rosszabbra számítottunk a kevés üzemanyagos köröket tekintve, a hosszabb etapokkal kapcsolatban viszont egy kicsit jobbra” – mondta Leclerc, aki szerint a versenytempón muszáj lesz javítani.

„Nyilvánvaló, hogy találnunk kell valamit a versenyre, máskülönben nagyon-nagyon nehéz lesz. Úgy tűnik, rengeteget küszködünk az egyensúllyal és a gumik általános degradációjával a sok üzemanyaggal futott körökön. Szóval sokat kell dolgoznunk ezen.”

„De az időmérős tempót tekintve elég pozitív a véleményem. Viszont sok üzemanyaggal nagyon nehéz volt vezetni az autót. Ezért mondom azt, hogy van némi tennivalónk, de biztos vagyok abban, hogy találunk megoldást, és kijavítjuk ezt a problémát.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!