Leclerc vallomása: Túl sok hibát vétettünk a Ferrarival - F1VILÁG.HU

Leclerc vallomása: Túl sok hibát vétettünk a Ferrarival

A Ferrari Forma-1-es pilótája őszintén beszélt arról, mentálisan mennyire nehéz volt az idei világbajnoksága Max Verstappen ellen. A csapat igyekszik tanulni a hibáiból.

Bár még négy futam hátravan az idei F1-es szezonból, azt már most borítékolhatjuk, hogy a Ferrari számára megterhelően volt a 2022-es év. A vörös csapat fejlődési görbéje tovább ívelt felfelé a 2020-as mélypont (konstruktőri ötödik helyezés) után, ennek ellenére az istálló idei teljesítménye kapcsán kevesen fognak elismerően bólintani. A szezon első néhány futamát követően még Charles Leclerc számított a világbajnoki cím legnagyobb esélyesének, ám a versenyek előrehaladtával a pilóta és a Ferrari is egyre többet hibázott, így a Red Bull és Max Verstappen végül kényelmesen megszerezte a végső győzelmet. Leclerc elismerte, megterhelték őt a történtek.

„A 2020-2021 közötti átmenet nagyon nehéz volt az egész csapat számára, idén azonban nagyot léptünk előre a teljesítmény szempontjából. Viszont nagyon sok lehetőséget kihagytunk, és a szezon egyes szakaszaiban túl sok hibát vétettünk. Összességében ez egy frusztráló szezon volt. Másrészről viszont biztos vagyok benne, hogy ez segíti a fejlődésünket.”

Leclerc az idény során több tucatnyi pontot veszített műszaki, vezetői és stratégiai hibák következtében. Elismerte, hogy az átlagosnál nehezebb szezon van a háta mögött.

„Minden szezon része a fenn és a lenn, de a korábbi évekhez képest idén ezek gyakoribbak voltak. Különösen a szezon közepe volt nehéz. Ennek ellenére minden versenyre sikerült normális hozzáállással megérkeznem, elfeledve a korábban történteket. Amikor valami hiba csúszik a gépezetbe, akkor próbálom megérteni, hogy mi történt, de ha ez sikerül, akkor megpróbálok tovább lépni.”

Leclerc a legutóbbi, Japán Nagydíjon lecsúszott a világbajnoki tabella harmadik helyére, de elmondása alapján ez nem igazán foglalkoztatja őt.

„Mindig jobb a harmadik helyett a második pozícióban végezni, de nem erre koncentrálok. A hátralévő nagy versenyt arra próbálom használni, hogy jövőre harcban lehessünk a világbajnoki címért” – árulta el.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!