Leclerc változtatott időmérős hozzáállásán

Fotó: Scuderia Ferrari
GP CANADA F1/2019 - GIOVEDÌ 06/06/2019 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc Ferrari
Változtat az időmérőkhöz való hozzáállásán a Ferrari Forma-1-es csapatának versenyzője, Charles Leclerc azok után, hogy az idei szezonban már több alkalommal hibázott a Q2-ben.

Leclerc az Azeri Nagydíj időmérőjének második szakaszában a falnak csapta autóját, majd a barcelonai kvalifikáción, ugyancsak a Q2-ben megsérült autójának padlólemeze, mely miatt nem tudott jó teljesítményt nyújtani a mindent eldöntő utolsó szakaszban.

A monacói tehetség számára a monacói időmérő sem alakult jól: a Ferrari taktikai hibája miatt már a Q1-ből sem jutott tovább.

A Ferrari versenyzője azt mondja, tanult a hibákból, és rájött arra, nem érdemes túl keményen nyomnia a Q2-ben.

„Baku után változtattam a hozzáállásomon, mivel túl keményen nyomtam a Q2-ben” – mondta a 21 esztendős versenyző.

„Ez hiba volt, mert könnyen bejuthattunk volna a Q3-ba, és hülyeség volt akkor összetörni az autót.”

„Aztán Barcelonában megsérült a padlólemez egy része, de ott is túl keményen nyomtam, hagytam, hogy megsérüljön. Szóval ezeken a dolgokon változtattam.”

Leclerc kifejtette, amíg a Sauber versenyzője volt, az egész időmérőn keményen nyomhatta, hiszen nem volt magától értetődő a Q3-ba kerülés. A Ferrarinál viszont ez alapkövetelmény.

„Kétségkívül volt pár hiba, és amikor az ember megérkezik a Ferrarihoz, változtat a hozzáállásán.”

„Tavaly a Q1-től a Q3-ig beleadhattam mindent, de ahogy Bakuban is láttuk, idén már nem túl fontos mindent beleadni a Q2-ben, mert kétségkívül megvolt a potenciál ahhoz, hogy sokkal jobbak legyünk a Q3-ban.”

„Volt pár hiba az én oldalamon, ezekből tanulok, és nem szeretném megismételni őket.”

Leclerc jelenleg 80 pontos hátrányban van a tabellán a listavezető Lewis Hamilton mögött, míg a Ferrari 118 ponttal van lemaradva a Mercedestől. Leclerc viszont azt mondja, korai még lemondani a bajnoki címről.

„Nem akarok búcsút mondani, amíg nincs vége. Nehezen indult a szezon, kétségkívül többet vártam, de nem akarunk még búcsút inteni, egészen a végéig keményen kell nyomnunk, és így is fogunk tenni.”

„Igyekszünk megérteni a hibáinkat, törekszünk arra, hogy ne kövessük el újra őket. Meggyőződésem, hogy jönni fognak az eredmények.”

„Nincs szükség arra, hogy még nagyobb nyomás alá helyezzük magunkat. A legjobbat kell nyújtanuk, és maximalizálnunk azt, amink van.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!