Leclerc változtatott időmérős hozzáállásán - F1VILÁG.HU

Leclerc változtatott időmérős hozzáállásán

HIRDETÉS
Változtat az időmérőkhöz való hozzáállásán a Ferrari Forma-1-es csapatának versenyzője, Charles Leclerc azok után, hogy az idei szezonban már több alkalommal hibázott a Q2-ben.
Fotó: Scuderia Ferrari

Leclerc az Azeri Nagydíj időmérőjének második szakaszában a falnak csapta autóját, majd a barcelonai kvalifikáción, ugyancsak a Q2-ben megsérült autójának padlólemeze, mely miatt nem tudott jó teljesítményt nyújtani a mindent eldöntő utolsó szakaszban.

A monacói tehetség számára a monacói időmérő sem alakult jól: a Ferrari taktikai hibája miatt már a Q1-ből sem jutott tovább.

A Ferrari versenyzője azt mondja, tanult a hibákból, és rájött arra, nem érdemes túl keményen nyomnia a Q2-ben.

„Baku után változtattam a hozzáállásomon, mivel túl keményen nyomtam a Q2-ben” – mondta a 21 esztendős versenyző.

„Ez hiba volt, mert könnyen bejuthattunk volna a Q3-ba, és hülyeség volt akkor összetörni az autót.”

„Aztán Barcelonában megsérült a padlólemez egy része, de ott is túl keményen nyomtam, hagytam, hogy megsérüljön. Szóval ezeken a dolgokon változtattam.”

Leclerc kifejtette, amíg a Sauber versenyzője volt, az egész időmérőn keményen nyomhatta, hiszen nem volt magától értetődő a Q3-ba kerülés. A Ferrarinál viszont ez alapkövetelmény.

„Kétségkívül volt pár hiba, és amikor az ember megérkezik a Ferrarihoz, változtat a hozzáállásán.”

„Tavaly a Q1-től a Q3-ig beleadhattam mindent, de ahogy Bakuban is láttuk, idén már nem túl fontos mindent beleadni a Q2-ben, mert kétségkívül megvolt a potenciál ahhoz, hogy sokkal jobbak legyünk a Q3-ban.”

Hirdetés

„Volt pár hiba az én oldalamon, ezekből tanulok, és nem szeretném megismételni őket.”

Leclerc jelenleg 80 pontos hátrányban van a tabellán a listavezető Lewis Hamilton mögött, míg a Ferrari 118 ponttal van lemaradva a Mercedestől. Leclerc viszont azt mondja, korai még lemondani a bajnoki címről.

„Nem akarok búcsút mondani, amíg nincs vége. Nehezen indult a szezon, kétségkívül többet vártam, de nem akarunk még búcsút inteni, egészen a végéig keményen kell nyomnunk, és így is fogunk tenni.”

„Igyekszünk megérteni a hibáinkat, törekszünk arra, hogy ne kövessük el újra őket. Meggyőződésem, hogy jönni fognak az eredmények.”

„Nincs szükség arra, hogy még nagyobb nyomás alá helyezzük magunkat. A legjobbat kell nyújtanuk, és maximalizálnunk azt, amink van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!