Leclerc: Van, hogy 60 percig csak hallgatom Vettelt - F1VILÁG.HU

Leclerc: Van, hogy 60 percig csak hallgatom Vettelt

HIRDETÉS
Charles Leclerc, a Ferrari pilótája örül, hogy a 2019-es F1-es szezonban Sebastian Vettel mellett dolgozhatott az olasz istállónál, ugyanis rengeteget tanult tőle az év során.
GP GRAN BRETAGNA F1/2019 - GIOVEDÌ 11/07/2019 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel Charles Leclerc

Leclerc mindössze egyetlen F1-es szezont teljesített azelőtt, hogy a Ferrarihoz került, a monacói versenyző azonban egyáltalán nem okozott csalódást a csapat számára. A bajnokságban a negyedik helyen végzett, megelőzve ezzel négyszeres világbajnok csapattársát, Vettelt. 

A Ferrari fiatalja elárulta, rengeteg tudást kapott csapattársától, amiért nagyon hálás, és örül, hogy láthatja, hogyan dolgozik együtt Vettel az istálló tagjaival. 

„Sokat tanultam tőle” – nyilatkozta Leclerc. „Nagyon professzionális versenyző, és mindig mélyen megvizsgálja a részleteket. Seb egy csodálatos ember is egyben. Akkor is együtt dolgoztunk, amikor voltak vitás pillanataink a pályán…

A Brazil Nagydíjon például Vettel és Leclerc összeütköztek, ezáltal súlyos pontokat veszített a csapat, azonban erről is tudtak beszélgetni később. Leclerc szerint pontosan ez a legnagyobb érték a kapcsolatukban Vettellel: adódtak ugyan nehézségeik, azonban mindent meg tudtak beszélni, és mindketten levonták a tanulságokat. 

„Ebből mindketten tanultunk. Remélem, nem kerülünk többé olyan szituációba, mint Brazíliában” – mondta a monacói. 

A 22 éves versenyző konkretizálta is, hogy mi az a tudás, amit az idei évben a németnek köszönhet: 

„Megtanultam tőle, hogy hogyan dolgozzak együtt a mérnökökkel a csapatnál” – mondta. „És még mindig nagyon sok minden van, amit tanulhatok. Olykor csak egy órán keresztül hallgatom őt, amikor egy edzésről beszél. Ez legtöbbször nagyon érdekes szokott lenni.”

Leclerc fejben már nemcsak a következő, hanem a jövőre kezdődő szezonra is koncentrál: a szabályváltozások miatt ugyanis az egy kiemelkedő év lesz a Forma-1 számára, így a Ferrari versenyzője számára is, amikor is egyértelműen az lesz a célja, hogy a világbajnoki címért küzdjön. 

„A csapatok sokat fektetnek bele a következő évbe, mert 2021-ben jön a költséglimit” – nyilatkozta. „Én is megpróbálok a 2021-es szezonra felkészülni, mert az egy nagyon fontos év lesz.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!