Leclerc: Van még tartalék a Ferrariban - F1VILÁG.HU

Leclerc: Van még tartalék a Ferrariban

HIRDETÉS
Habár az előszezon legjobb idejével zárt az élen csütörtökön, Barcelonában, a Ferrari versenyzője, Charles Leclerc elárulta, még nem mutatták meg valós tempójukat.
Fotó: Scuderia Ferrari

Leclerc 1 perc 16,231 másodperces idővel végzett az első helyen a Forma-1-es csapatok utolsó előtti tesztnapján – a monacói autójára a Pirelli leglágyabb, C5-ös keverékét szerelték fel.

Leclerc ideje közel 1 másodperccel volt jobb, mint tavaly Sebastian Vettel legjobbja a téli teszteken. Ennek ellenére Leclerc úgy érzi, van még tartalék az SF90-esben.

„Nyilvánvaló, hogy a többi csapathoz hasonlóan mi sem nyomjuk padlóig. Van még némi tartalék. És még bennem is – van még mit tanulnom” – mondta a 21 esztendős tehetség.

„Körről körre kényelmesebben érzem magam az autóban, és az autó is egyre jobb. Szóval jónak tűnik a helyzet.”

Leclerc hozzátette, már az első naptól kezdve nagyon pozitív véleménnyel volt a Ferrari autójáról, és ez azóta sem változott. Az egyetlen dolog, amit mindenképpen szeretett volna megtenni a melbourne-i idénynyitó előtt, az a versenyszimuláció.

„Az autót jó vezetni, az egyensúly az első naptól kezdve kiváló, és ez azóta sem változott. Ez pozitívum, főleg azok után, hogy szerdán nem körözhettem.”

Bár a Mercedes a köridők tekintetében egyelőre nem villogott a teszteken, Leclerc óvatosan nyilatkozott esélyeikkel kapcsolatban.

„Nehéz ezt megmondani – ezek csak tesztek. Jelenleg erősnek tűnünk. De hogy altatnak-e, azt nem tudjuk, csak az időmérőn derül majd ki. Mi viszont elégedettek vagyunk a munkánkkal.”

Arra a kérdésre, hogy a Ferrarira fogadna-e az ausztráliai győzelem kapcsán, a monacói így felel: „Jelenleg elégedett vagyok. Szóval igen.” 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!